En blogg för djuren.

Nu kommer återigen lite saker vi kan göra för djuren. Djurens rätt har som mål att till nästa val, år 2010, ha gjort pälsfrågan en valfråga. Det finns länder i Europa som gjort pälsindustrin olaglig och klart att Sverige också ska genomföra en sådan lag!! Jag vet att de flesta av er inte vill se djur flås till döds för några ynka plagg, för god´s sake! Om 100 000 personer skriver på Djurens rätts lista så kan de bevisa att många vill ha den här lagen!

Skriv på här!

Det finns även andra protestlistor att skriva på, som mot djurförsök, samt en internationell lista mot tjurfäktning.

Förresten, visste du att 76 miljoner, 108 tusen 920 stycken kycklingar dödades år 2008? 76 108 920 bara i Sverige! Kycklingarna avlas på så sätt att de växer och blir större snabbare än normalt, vilket innebär att många har ont i ben och benproblem eftersom de inte kan bära sin egen vikt. Det är uträknat att det ska kunna gå 36 kilo kycklingar på en kvadratmeter, det, enligt Djurens rätt, innebär 24 stycken kycklingar per kvadratmeter. Isåfall skulle jag kunna ha 1008 st kycklingar hemma i min lägenhet. Ni fattar det sjuka? Kycklingar får bara leva 35 dagar innan de skickas till slakt och det allra värsta - 140 000 kycklingar självdör varje år i samband med transport till slakt.

Inser ni hur djuren har det? Seriöst? Antal grisar som slaktades samma år var lite mer än tre miljoner i Sverige. När de är tre månader anses de vara slaktsvin och då lever de ca tio stycken i en box, trångt och inget att göra i ytterliggare tre månader, tills de är ett halvår och då slaktas dem. Måltiderna blir dagens höjdpunkter, de är stressade och understimulerade. Det finns bara 1 procent "KRAV-grisar" av alla grisar som slaktas. De grisarna får vara ute och böka.

Man har den naiva idén att djuren lever fina liv och att det därför är okej att de hamnar på tallriken. Ett olyckligt liv i 35 dagar, respektive ett halvår. Ett liv som finns endast för människans skull.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0