Ekonomisk handling

Efter att ha behövt olika saker i affären de senaste dagarna bestämde jag mig för att ändå veckohandla, trodde jag skulle slippa det. Men skrev upp lite olika maträtter som räcker i sex dagar framöver och sen bar det av till affären. 170 kronor kostade det! Och det ska förhoppningsvis räcka nu hela veckan. Jag köpte en massa grönsaker och världens största knäckebrödspaket typ hehe. Men två stora kassar för 170 spänn, sen hade jag dessutom 25 spänn i återbäring så 148 kronor för en veckohandling.

Uppdaterar om det höll :)


Detta är inte mitt kylskåp nu, men ett kylskåp jag gärna hade velat ha :) Men det jag har nu är inte så pjåkigt, har förhoppningsvis handlat bra ju! PS äggen är från en egen bonde :p

Var på arbetsförmedlingen. Blev nästan rädd för damen där, hon var väldigt bitsk, men ändå trevlig.. gav inte mig så mycket idag, men ska komma för att träffa min handläggare någon gång snart. Gäller att inte bli passiv av allt det här väntandet. Jag menar, de planerar 90 dagar framåt. Vafan jag planerar inte att vara arbetslös om 90 dagar!? Är inte det ganska lång tid att planera för en ungdom? Man kanske borde vara lite mer effektiv i början och sen om det blir en långtidsarbetslöshet så får man ändra planen? Eller kanske inte. Jag bara tror att det är lättare än så att få ett jobb. Sen fattar jag inte heller många killar som kommer till förmedlingen i joggingbyxor. Kan man inte försöka se lite ordentlig ut? Ser ju inte riktigt ut som att de satsar stenhårt på att få ett jobb. Nej, ärligt talat, fullt med trötta människor i joggingdressar, kändes lite som att jag ville därifrån snabbt för att inte ryckas med.

Men även nu när jag skriver om till exempel min ekonomiska situation eller arbetslösheten=arbetssökandet, se det inte som att jag mår dåligt. Hoppas det märks i mina inlägg att jag ändå är sporrad och taggad att klara detta. Jag känner mycket optimism i mig, att detta är en baggis, det är bara en av livets tuffare tider men sånt måste man också klara och jag kommer att komma ut på andra sidan både klokare och modigare, hoppas jag?

Jonna: Jodå vi visste att matolja var det rätta, jag hade bara inte läst receptet innan så det kom som en överraskning för att jag inte hade någon vanlig olja, så vi improviserade med olivolja :)


Kommentarer
Postat av: Jonna Lilja

=)hehe ok. Utan improvisation kommer man inte på nya smaker=) Tänk om olivolja hade varit världens grej, och ingen tänkt på det. De e så nya smaker, uppfinningar kommer till världen, man tager vad man haver=) Rätt onödigt att köpa en flaska matolja också för nån matsked;) om man inte använder det annars alltså.

2011-09-06 @ 16:59:35
URL: http://thepinklily.bloggplatsen.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0