Furr&meat

Såg något till på nyheterna igår.. Nämligen ett stort pälshandelsmöte i Danmark igår. De visade bilder från något lager och där var massa massa döda minkar som låg ovanpå varann. Det var otroligt många. Är inte deras liv värt något alls?

och så den där Vittskövlebon som skulle svara vad hans åsikt är med tanke på djurrättsaktivister som tycker det är omoraliskt...
Nej men päls är naturligt, det har vi använt sedan stenåldern.

Om det är det enda argumentet för päls (vilket det troligen är) så är det ju helt obota korkat. På stenåldern fanns inget alternativ för att hålla sig varma, det har vi idag och då är det ju bara helt idiotiskt att döda för att få något som vi kan få i mängder och mängder utan att döda. Vissa dödar bara för att det är kul.

och sen rapportern uttryckte sig också klumpigt. Det är långt ifrån bara djurrättsaktivister som tycker det är omoraliskt. Varför sa hon inte djurvänner?? Hur många djurvänner är egentligen aktivister? Djurrättskämpar eller djurrättssympatisörer hade hon också kunnat säga. Men hon har väl nyss köpt någon fin päls som hänger i hennes garderob hon med.

Jag blir så trött på alla idioter, hur svårt ska det vara att inse något så ENKELT som att alla har rätt till ett liv? Det är ren och skär ondska att döda för nöje.

Men å andra sidan finns det inte någon större skillnad mellan att bära päls och äta kött. I båda fallen utnyttjas djuren, lever ett kort liv, och dödas för nöjes skull. Inte sant? Det finns ju inget nödvändigt med att äta kött med tanke på all sojaproduktion som finns i världen så jag skulle nog vilja säga att man inte ska kasta sten om man sitter i glashus. Men jag sitter i tegelhus så jag kastar sten.

See ya.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0