Picky

Ibland funderar jag på det här med kräsenhet vad gäller mat. När vissa är så otroligt kräsna , de kan inte äta vissa kakor ens. (Hur äckligt kan kakor vara? =) ) Då undrar jag om det är så att dessa människor har mycket känsligare smaksinnen än mig och därför inte kan äta det och detta. Eller om det bara är så, vilket jag har en fördom om, att de bara intalat sig själva att de inte kan äta det.

På ett sätt tycker jag det är lite dåligt mot sig själv, för det är ju ganska svårt att bli bjuden på mat hos vänner eller gå ut och äta om man inte gillar många kryddor eller grönsaker exempelvis.

När jag åt kött så var jag kräsen tyckte jag. Men nu när jag är vegetarian inser jag att det bara var köttet jag var känslig mot. Kunde inte äta rätt många djur och delar på djur. Idag kan jag äta i stort sett vad som helst, har blivit väldigt öppensinnad gentemot att testa nya smaker.

Det finns bara enstaka saker jag inte tycker om och dessa är...

Koriander

Blomkål

Hmm.. Kommer inte på något mer.

De sakerna jag tycker är mindre goda väljer jag kanske inte själv att tillaga men om jag blir bjuden så äter jag, det går att äta liksom. Sen finns det nog också typer av mat jag inte är förtjust i, främst feta maträtter med mycket ost eller sås.

Vad tycker ni mindre om, vänner?




Kommentarer
Postat av: sockerlollo

hm intressant de där, jag är inte heller "kräsen" direkt, för utom med just kött där har jag alltid vart extremt kräsen... alltså helt sjukt kräsen... Vet att jag är bättre som vegitarian, har inget egentligt behov av kött har börjat laga lite veggo mat så sakta men säkert :)

2012-03-01 @ 10:47:08
URL: http://sockerlollo.blogg.se/
Postat av: sockerlollo

Sv; ja precis du läser allt mellan raderna hu ;).. känner mig mycket mycket bättre idag så de är skönt, imorn är det en riktigt lång och skön sovmorgon som väntar dessutom. Jag har sovit extremt lite de senaste veckorna, skaffat nytt jobb, harft en del oroligheter både hemma och med familjen + en man som jobbar 18/h dagen... De har bara vart en tuff period, MEN utvecklande :) Nu känner jag mig på rätt köl igen, och våren är ju dessutom påväg :)!

2012-03-02 @ 07:43:16
URL: http://sockerlollo.blogg.se/
Postat av: sockerlollo

Sv; Haha okej amen va bra då vet jag var du bor typ hahha :)

2012-03-02 @ 07:44:07
URL: http://sockerlollo.blogg.se/
Postat av: sockerlollo

lagade något vegitariskt när han inte va hemma faktiskt... de blev typ grönsaker med svamp och liksom som en röra med creme fraiche och sånt, de va helt okej :) när lönen kommer ska jag ladda upp med "riktiga ingredienser" så vi har böner och linser och allt va de heter hemma, det är nog lite mer mättande om man ersätter köttet ed sånt :D

2012-03-02 @ 07:46:08
URL: http://sockerlollo.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0