Min mening

Jag tycker inte om när människor klagar på vår sittande regering och säger att de bara gett oss skit de senaste åren. För i mina ögon ser den skiten helt olik ut.

Helt objektivt är i alla fall vad de gjort

* Sett till att alla som blev förtidspensionerade av socialdemokraterna arbetstestas. Många förtidspensionerades för att det skulle se bättre ut i statistiken. Mindre arbetslösa. Att testa vilka av dessa som kan arbeta är bara bra, för alla kan ju ha något jobb. Jag tycker åtminstone inte det är rätt att för att man har ont i ryggen vara sjukskriven sen man är 45 år , när man kanske kan hitta ett jobb som går att utföra.

* Utformat förordningar som ställer högre krav på nyanländas aktivitet samtidigt som man försökt förbättra vad staten gör för nyanlända. Nyanländas egen aktivitet + Sveriges hjälp = bättre integration. Återigen var dessa krafttagningar byggda på hur saken såg ut när socialdemokraterna styrt ett antal år.. Miljonområden med nästan uteslutande folk med utländsk bakgrund, folk som bott här 15 år utan att lärt sig språket och ändå får pengar, människor som kom hit och sedan tog socialbidrag direkt utan att ha för uppsåt att arbeta.

Med moderaterna ser jag tuff love. Jag ser att de inte accepterar att vissa människor får dra andras börda och lathet. Alla ska vi bidra tillsammans. De som är sjuka på riktigt ska självklart ha sin sjukpenning, och nu är jag inte insatt nog att veta om dessa människor fortfarande har det bra. Studenter har åtminstone blivit ett par hundringar rikare sen moderaterna kom till makten.

Enligt mig så kan man inte ha en regering som tänker mer med hjärtat än med hjärnan. Visst, det är fint att alla ska få ekonomisk hjälp och alla ska göra egna val, men ärligt talat så funkar inte det med så många människor utan moral som fuskar, glider och skiter i alla andra. En regering måste tänka med hjärnan och inte hjärtat.

Att regeringen röstade för pälsfarmning tycker jag dock är förjävligt.

Kommentarer
Postat av: zolia

va du är duktig! och att dom röstade för pälsfarmning är såklart förjävligt, men dom har däremot inteför nya lager kring djurskyddsrätter som gör det möjligt fö en ny djurinspektion att ingripa vid fler tillfällen och ta hand om vanvårdade djur i ett tidigare skede, tidigare har vi i sverige haft ett helt värdelöst djurskydd som nu är på vägg att byggas upp till det bättre basserat på nya djurskyddsmöjligt heter i lagstifningen. Jag är inte insatt att förklara med de bästa orden, men det står lite mer om det på hundstallet.se



har du sett den här? http://vimeo.com/37119711



Precis som dom säger i videon det är nya tider nu, med internet och så vidare och vi kan börja med att ta fast de onda huvusskurkarna, och vi ta itu med "andra frågor" senare... det är så hämskt men man måste börja någonstans, och jag lever i den tanken att vi alla var och en kan påverka så otroligt mycket. Jag är inte så aktiv men har en ide och en lite liten grej jag tänker genomföra snart på tal om pälsindustrin du kommer bli en av de första som får se /veta :)

2012-03-08 @ 10:36:09
URL: http://zolia.blogg.se/
Postat av: zolia

oj ursäkta alla stavfel :S ...

2012-03-08 @ 10:36:52
URL: http://zolia.blogg.se/
Postat av: zolia

Sv; de gröna är selleri hört att de ska va riktigt nyttigt, men tycker inte de är supergott så blandade ner det i smoothin :) jag vet faktiskt inte, har alltid velat har ett riktigt "bra bloggnamn" men aldirg kommit på nåt, sen häromdagen bara kom jag på "ZOLIA".. och jag tyckte de va så himla fint på något sätt, som sol :) så de är väl därför, ett fint namn som klingar possitivt i mina öron :) ingen direkt betydelse mer än det :)

2012-03-08 @ 10:38:39
URL: http://zolia.blogg.se/
Postat av: zolia

det är helt jävla sjukt att vi tänker så jävla lika blir nästan rädd.



Jag känner också en totalt meningslöshet med att skänka lite pengar, blir nästan upprörd och arg över organisationer som vänder sig och tigger pengar - som lägger all energi på det. Vi behöver inte pengar det är det som är det brijlnata - och det kommer mitt "lilla projekt" också handla om - det är faktiskt "enklare" än så... därav allting är upp till oss nu, fattig som rik, generös som snål vi kan ändra så mycket utan pengar, och den tanken känns befriande och hoppfull.

2012-03-08 @ 16:23:18
URL: http://zolia.blogg.se/
Postat av: zolia

förlåt att jag spammar dig med mina långa kommentarer

2012-03-08 @ 16:24:23
URL: http://zolia.blogg.se/
Postat av: Jonna Lilja

Många av de förtidspensionerade som jobbtestats och inte klarar jobba går nu på socialbidrag. Men det ser ju bättre ut, färre långtidssjuksrivna och förtidspensionärer och färre "arbetslösa" men kolla vad socialbidragen ökar. De bara lägger över statistik och problem på andra ställen. Desutom gör detta att människorna som mår dåligt mår ännu sämre för de tvingas ta socialbidrag, och som socialbidragstagare har du väldigt pressad situation vilket man inte har som förtidspensionär. Så jag vill inte påstå att denna regeringen gjort något bättre. Bättre för de som klarar det men mycket sämre för de som inte kan.

2012-03-10 @ 00:33:51
URL: http://thepinklily.bloggplatsen.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0