Sverigedemokraterna by Sofie

Fick en kommentar på mitt inlägg där jag visade Sorans "diss" till SD. En kille/man som skrev att jag borde läsa SD:s svar och blahablaha. Jag har här nedan tagit fram ett urval av artiklar som har kritik mot SD och jag själv kan säga såhär: Egentligen bryr jag mig inte ett smack om det som Soran sa är sant, jag är glad att en offentlig person som Soran ifrågasätter partiet. Han kanske smutskastar dem, men jag tycker det är underhållande. Och jag tror på honom, det är mitt val. Jag tycker inte om SD´s politik och att döma av flera politiker, krönikörer, reportrar osv så har SD många gånger sagt riktigt dumma och korkade saker, och det är det som gör att jag inte tror alls på partiet. Jag tror att SD är fulla av skitsnack. En sak jag läste när SD var på besök på Färöarna och de lyssnade på en talesman som egentligen var en satir på en gammal landsman som talade om att "fosterlandet är allt". SDs man skrev sedan i deras tidning att Färöarna var ett bra exempel på ett drömsamhälle. Han tyckte att denna talesman var helt fantastisk fast han egentligen bara spelade en roll som komiker, men det visste inte den SD-mannen.

Färöarnas representation av kvinnor iriksdagen är väldigt låg (3 av 29 ledamoter är kvinnor) och det fanns massa andra saker med det landet som var väldigt negativt mot kvinnor och detta samhälle ville SD ha (länk). Dessutom har SD sagt en sak som bara bekräftar hur korkade de är:

Anledningen att vi har fler manliga än kvinnliga väljare kan bero på att vi inriktar oss på tunga frågor som invandring och arbete, medan kvinnor kanske är mest intresserade av djur eller jämställdhet.

Herregud, det mest intelligenta jag hört på länge! Stereotypiskt? Nej inte alls. Kvinnor gillar ju inga tunga saker, vi har inte hjärna nog att ens tänka på invandringsfrågor eller arbetsfrågor, nej, vi kan lämna det åt männen, de är sååå mycket smartare än oss.


Och här kommer artiklar som ställer sig negativa mot SD:

SD i Skåne tycker att mångkulturella satsningar ska läggas ned och vården för gömda flytingar ska slopas (länk)


Om någon inte tror på det Soran säger finns här en artikel från Helsingsbord dagblad som i stort sätt säger samma saker som Soran:

Islam är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en debattartikel.

Reinfeldt menar att Åkessons artikel är talande för vad Sverigedemokraterna vill åstadkomma.

— De har ett intresse, och det är göra skillnad på människor, skapa ett vi-och-dom-tänkande, misstänkliggöra de som är "dom", och på det sättet lägga grund för en politik där "dom" ska börja skickas ut eller avvisas. Varje försök från makthavare att utpeka rätt religion, eller rätt nationalitet, rätt sexuell läggning har alltid slutat i förskräckelse. För så fort det ska göras praktisk politik av det synsättet, börjar en uppdelning av människor som aldrig går att hantera och inte heller är önskvärd.

Jimmie Åkesson påstår bland annat att ett tiotal muslimska terrororganisationer finns etablerade i landet, att Sverige har flest våldtäkter i Europa och att muslimska män är kraftigt överrepresenterade bland förövarna.

På Säpo ställer man sig frågande till Jimmie Åkessons påståenden om terrororganisationer.

— Vi vet inte riktigt vad han menar. Terror enligt vilken definition då? FN:s? EU:s? eller USA:s? På vilket sätt etablerade? Att de har kontor här? För övrigt räknar vi inte riktigt på det sättet. Vi använder inte terminologin muslimska terrororganisationer. Möjligen våldsbenägna islamistiska. Men det låter litet mycket, säger Säpos pressekreterare Patrik Peter till TT.

Flera ledande jurister som tidningen talat med anser att debattartikeln gränsar till att vara hets mot folkgrupp. Det finns heller ingen grund för Åkessons påstående att muslimska män skulle vara överrepresenterade bland förövarna, enligt en expert. (länk)

 


 

SDs Thomas Bengtström (tranemo kommun) ville att pensionärerna skulle utrustas med överfallslarm och hans motivation löd:

”Genom den radikala ökningen av invandringen till kommunen så kommer vi kanske att utsätta våra äldre för en mycket större hotbild i form av ökat våld...”.

Sverigedemokrater i Tranemo kommun har fler förslag som väntar på behandling. Allt från önskemål om att nationalsången ska inleda fullmäktiges möten till att ”mångkulturella” lovdagar ska förbjudas i skolan. Plus att stöd till invandrarföreningar ska stoppas (enligt kommunens tjänstemän finns inga sådana bidrag i Tranemo) (länk).

 


Jag läser också i en artikel att diskrimineringsombudsmannen hade på förslag att skolor inte ska ha sina avslutningar i kyrkan, eftersom skolan ska vara fri från religiösa traditioner, med hänsyn till ateister och människor med annan religiös tro än kristendomen. Detta upprörd Jimmie Åkesson som tycker att hela myndigheten ska läggas ner (i den formen den är idag) och han tycker att detta visar att invandringen har lett till att svenskar får ge avkall på sina traditioner och kulturarv (länk). Jag kan bara citera Soran "detta är inte ett tecken på att sverige har för mpnga invandrare utan att vi lever i ett sekulariserat samhälle". Ni som inte gillar islam skulle väl inte vilja att Sverige så gärna håller fast vid religionen?

 

Jag kan säga att jag vet ingen i min ålder som är religiös. Sverige är ett av de mest sekulariserade länderna i världen, så det borde väl vara rimligt att skolavslutningarna slutar innehålla religiöst material då?

 


Jag håller där, det finns mängder av artiklar. Det jag skulle vilja säga nu är att anledningen att era röster ökar beror på att det finns ett missnöje i hur politiker har skött integrationsfrågan och det växte upp under Socialdemokraternas tid. Jag tycker att integrationen i Sverige har misslyckats, det är bedrövligt att det finns lägenhetsområden med största delen invandrare (segregerade), bedrövligt att många invandrare som bott här över tio år inte kan svenska, bedrövligt att vissa människor vill bo här för att det är bra, men snackar skit om svenskar och vill inte ha något med svenskar att göra, bedrövligt att ungdomar med invandrarbakgrund ibland blir tvingade av sin familj att gifta sig med någon från deras föräldrars ursprungsland istället för att få välja själva, bedrövligt att vissa människor som kommer hit inte respekterar hur man uppför sig här (och då menar jag att det finns exempel på människor som slänger ut sina sopor från fönstret, öppnar förpackningar i affären för att "provsmaka" osv osv. Jag har hört dessa saker av människor som sett det själva och detta har varit människor som själva har invandrarbakgrund eller är gift med någon med invandrarbakgrund, vilket gör att jag tror på det). Jag tycker den misslyckade integrationen är ett STORT problem, det förnekar jag inte. Man kan inte förneka det.

 

Men jag röstar på Moderaterna, för de vill göra något åt detta. Bland annat så vill de att nyanländas bidrag ska minska med 50% om de inte bosätter sig på en ort som väljs av migrationsverket, en ort som behöver arbetskraft eller annat, en ort som är till för att kunna vara en bra start i Sverige, som kan vara ett bra underlag för integration. Det finns väldigt många saker man kan göra för att förbättra det som gått fel, framför allt skärpa lagarna lite så att människor inte tror att de kan bete sig hur som helst, öka svenskundervisningen och samhällsupplysningen, införa praktik i större utsträckning, dessutom börja validera människors utbildningar på ett sätt så att de kan tillgodoräknas i Sverige och att personen i fråga endast behöver läsa upp de saknade bitarna, istället för att förlora sin hela utbildning. Detta kan leda till att fler personer får jobb och blir integrerade, deras barn blir mer integrerade och vi får dessutom ny kunskap som vi kan dra nytta av inom den svenska arbetsmarknaden.

 

Invandring till Sverige behövs för svenskar föder inte tillräckligt med barn, vilket kommer leda till att vi utrotar oss själva och innan det händer så kommer vi inte ha råd att få samhället att gå runt. Detta är ett känt faktum som jag undrar om SD har tänkt på? Mångkultur i dess fungerande form berikar. Vi får utbyte av kunskap och idéer inommånga olika områden, nya maträtter, nya aktiviteter såsom exempelvis dansformer och andra konstformer med mera, med mera. Vad i Sverige är egentligen "svensk kultur". Det mesta härstammar från de länder där vi haft högst invandring ifrån, men även från USA och Kina och säkert andra länder.

 

Sist men inte minst vill jag påminna om att dessa ointegrerade, otacksamma människor som bor här men inte vill ha nåt med oss  svenskar att göra, än mindre någonsin bli svensk, är en grupp. Men det finns så många människor med invandrarbakgrund som är ambitiösa, drivna, som ser sig själv som svenskar, som har tagit del av den svenska kulturen med allt vad det innebär, som är uppvuxna här, som har sitt hem här och som planerar att leva här. Människor som, liksom jag, är irriterade över den gruppen som är otacksamma och ointegrerade. Jag tycker inte att det är en hållbar lösning att sätta stopp för invandring, för mångkulturella projekt eller liknande. Vi måste däremot uppmuntra fler mångkulturella projekt, för det är genom möten som integration skapas och genom vänskap och respekt som ett hållbart samhälle växer fram. Där människor lär av varandra, istället för att misstänka varandra.

Kärlek / Sofie


Kommentarer
Postat av: älskow

mycket bra skrivit !!!! hinner inte kommentera riktigt =D redan sen...kyss

2009-11-30 @ 06:06:01


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0