Vett&etikett

Vet ni? Jag är verkligen en av dem som tycker det är så förbannat tradigt med massa små etikettsregler. Är det inte? Artighet javisst, det tycker jag är viktigt. Ta i hand med de du träffar och tacka för det du blir bjuden på; var tacksam och ha respekt för andras hem. Det är ju mer common sence för att kunna leva i ett så invånartätt samhälle.

Men alla dessa små regler är inte riktigt min stil. Exempel på detta är

* fråga massa frågor över saker du inte bryr dig ett dugg om. Detta tycker jag för att jag känner direkt när någon frågar mig om saker som personen känner sig tvingad att fråga och då vill jag helst inte svara för tycker det är jobbigt att berätta om något som personen kanske ändå inte bryr sig om. Tycker istället att man kan hitta intressanta samtalsämnen som verkligen intresserar en, istället för att hålla på med artighetsprat.

* alla dessa festregler som exempelvis att värdinnan måste skåla varje gång/de två första/varannan gång hon dricker. Jag har ingen aning om när man ska skåla och inte men jag tycker en skål räcker för att välkomna alla till festen, men jag tycker man ska dricka när man känner för det!

* du måste komma när du blir bjuden. Nej, det måste man inte alls. Man ska komma till saker man vill gå till eller för att man vill göra personen glad, men man måste ingenting i mitt hem. Det är ju inte så kul om man inte vågar ha fest för man är rädd att vissa bara kommer för de känner sig tvugna.

Nu finns det massa regler jag inte känner till, det märker jag då delar av min släkt är väldigt rätt. Och jag är ingen person som bryr mig om sånt, har aldrig varit. Men hemma hos mig så får ni komma om ni vill, dricka när ni vill, äta när ni vill och inte vara rädda för att känna er som hemma. Det är 2011 och jag tycker vi kan låta oss ha lite mer modern attityd kring saker. Sålänge man har respekt och hänsyn så tycker jag mer det blir jobbigt för alla att hålla koll på massa löjliga regler, speciellt när vi dessutom lever i ett mångkulturellt samhälle där alla har olika regler. Då är det bäst att bara köra på med vänlighet och tacksamhet och inte vara så petig :) Ja, det kan hända att jag glömmer servera mer kaffe till er när ni druckit upp eftersom jag dricker så långsamt och är inne i samtalsämnet, men då får ni gärna fråga om kaffet. Och det kommer nog hända att jag inte skålar eller säger varsågoda att ät eller andra saker, men det är bara att håva in.

Det är den etiketten som gäller hemma hos mig!


Ni får även ha servetten vaar ni vill.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0