Life

Har märkt hur mycket jag insett att ett liv betyder sen jag började sätta in mig i djurens rättigheter.. sen jag blev vegetarian.. Innan dödade jag insekter hur som helst, har iofs inte gjort det de senaste åren, men har ändå dödat lite insekter här och där.. Men nu kan jag inte det längre. Det är inte rätt. De har också rätt till ett liv, rätt att surra omkring bland blommor, känna solen på sin lilla kropp, rätt till att flyga och undersöka saker, klättra och kräla på olika ytor, ja vad de nu finner roligt eller intressant.

När jag plockade av tallrikar på jobbet så var där en geting som var halvt halshuggen på en tallrik och jag skulle diska av den. Jag såg de små armarna röra på sig och jag fick en ilning genom mig.. Jag tänkte att jag måste döda den helt så den inte lider. Ush, jag ville inte... Så tog jag ett bestick jag tryckte på den och det rann vätska ur den.. Det var som att se livet rinna ur den... Jag kände en stark känsla av fel i mig, en arg känsla.. Varför döda något bara för att du finner det irriterande? Isåfall skulle jag kunna döda flera av människorna som jag stöter på men inte fan gör jag det.

Jag tycker alla har rätt till ett liv. Det är den vackraste gåvan alla vi levande varelser fått och hur kan du anse dig ha rätten att ta en annan varelses liv? Vem gav dig den rättigheten?



Kommentarer
Postat av: Mia

Usch gumman :( Fy vad jobbigt! Hade också kännt samma sak. Fyfan vad hemska människor är asså helt ärligt.. de är sinnes. :( pusspuss

2010-08-08 @ 18:17:46
URL: http://lillablondy.blogg.se/
Postat av: Vanessa

Skrivit ett liknande inlägg en gång. Jag tänker exakt likadant...

2010-08-09 @ 10:12:59
URL: http://yoshiiii.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0