Brist (på kunskap?)

Jag har bestämt mig för att börja ett nyttigare liv. Ni förstår jag har ju gått upp kring låren och lite kring magen och så vill jag inte ha det. Så igår köpte jag hem en massa frukt som jag tänkte äta då jag blir sötsugen. Jag köpte äpplen, bananer, kiwis. Sen köpte jag squash och aborgine med, till goda måltider. Jag gjorde faktiskt en supersnabb, god och nyttig måltid igår.

Du kokar couscous, vilket tar cirka 7 minuter. Under tiden steker du paprikabitar, squashbitar och rödlök i olivolja, sedan tillsätter du couscousen i stekpannan, häller på oliver och fetaostbitar och kryddar - klart. En god, nyttig måltid på tio minuter!

Jag köpte också sojamjölk och soyghurt. Jag ska nämligen försöka att använda mindre mjölk hemma. Man behöver inte belasta kossorna mer än nödvändigt.. Många säger ju att veganer inte får i sig kalcium (vilket jag också trodde på) - det där måste vara en skröna. Jag jämförde sojamjölkens näring med den vanliga komjölkens och de innehåller exakt lika mycket kalcium. Sojamjölken innehåller mindre fett och mer d-vitamin än komjölken. De flesta sojaprodukter som är ersättning till mjölkprodukter är nämligen kalciumberikade, så man får ingen brist på det. Det är precis som att många, alltför många, tror att vegetarianer inte får i sig järn och proteiner. Sojakött innehåller mer protein än kött från djur och dessutom inget kolestorol, vilket gör det supernyttigt! Järn får man i sig genom linser, bönor, spenat och även det genom sojakött. Även havregrynsgröt innehåller mycket järn (det är ju såå gott!).

Så jag tycker absolut att människor ska sluta tro att vegetarianer inte får i sig den näring vi behöver, för vi får nog i oss mer näring än vad köttätare får, de flesta är ju så dåliga på att äta grönsaker!




Kommentarer
Postat av: vanessa

Jag är vakren vegitarian eller vegan men jag vet så mycket att sojamölk är betydligt bättre än vanligt mjölk.

Och det köttet vi köper är ju så värdelöst eg. att det är bättre att jaga själv för det köttet är mycket nyttigare. Men det kan ju inte alls, som jag.. men jag är iaf fullt medveten. Och jag önskar jag kunde vara vegitarian åtminstonde.. men älskar kött, tyvärr :P

2010-04-18 @ 12:59:24
URL: http://yoshiiii.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0