Restips - Lefkas

Tänkte när sommaren närmar sig skriva några tips på resor i min blogg.

Lefkas är en ö som ligger väst om Grekland, utanför den stora ögruppen där man vanligtvis ö-luffar. Lefkas ligger bara en bit ifrån fastlandet.

Kort om Lefkas:
En väldigt grön ö med berg, skog och fina stränder.
Du kan enkelt ta dig runt ön med moped eller bil.
Turismen är inte så utbred, så du får uppleva det genuina Lefkas.
Eftersom Lefkas en gång var ägt av Italien är ön fortfarande italiensk-inspirerad vilket innebär att maten är mer italiensk än grekisk. Husen är inte heller av den typiska grekiska sorten.

Det finns en handfull olika orter på ön, mysiga små fiskebyar, surfställen (ön är känd för bra surfing) och en större stad, vilket gör att det finns mycket att se och besöka och du kan lätt underhålla dig med nya äventyr varje dag om du är där en vecka.
Stränderna nära hotellorterna är medelmåttiga, om du vill hitta de riktigt vita med turkost vatten får du bege dig med moped eller bil till andra sidan ön, där paradiset väntar.

Bilder:


Stranden nära hotellet


Utsikt från berget


Porto katsiki, 40 minuter mopedfärd från hotellområdet




Restaurang vid hamnen, restaurangstråket vid hamnen är långt och vackert, finns massor ställen att välja på!





Något för dig som är ute efter en semester med äventyr, utflykter, upplevelser, vackra vyer. Bäst för par eller kompisar, men finns inte mycket festmöjligheter om ni inte beger er in mot huvudstaden Lefkas stad. Vi åkte i slutet av augusti och då var där 35 grader varmt.

Lefkas kommer alltid vara min pärla.


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0