Rena rama nonsens

Vet ni att det på riktigt finns folk som inte förstår varför vegetarianer vill äta något som smakar som kött? Min mamma som jobbar inom livsmedelsbranschen har stött på en diskussion för bara några dagar sedan med en kollega som inte förstod varför man skulle lansera mer sojaprodukter i skolorna. Mamma menade på att barnen vill kunna äta samma som sina kamrater, fast vegetariskt. Man kan exempelvis bara byta ut biffar/korvar osv med vegetariskt alternativ. Då förstod han inte alls vitsen. Vegetarianer vill väl inte äta något som smakar som kött? Varför är man då vegetarian?

Denna idé har jag hört förut av en stjärnkock. Han påstod att det var befängt att vegetarianer lagade annat än grönsaksrätter, för man är ju vegetarian av en anledning?

Tillåt mig att spekulera - jag tror det är ytterst få vegetarianer som är det utav anledningen att de inte tycker om kött. Och om så är fallet menar de nog rent kött. Jag tror inte man kan tycka illa om både köttfärs, köttgryta, korv, hamburgare och kebab - eftersom det inte är köttet som smakar utan de vegetabiliska smaksättarna kryddor och örter.

Det som smakar "som kött" med sojakorv eller sojabiff är ju inte att det smakar djur utan att det är kryddat på samma sätt.  Det är roligt hur människor som inte kan något om ett ämne ändå tar sig friheten att ta över hela diskussionen, istället för att lyssna och lära.


En rolig facebook-diskussion om att 7-eleven kommit med sojakorv i bröd.

"men varför vill man äta något som liknar korv om man är vegetarian? Varför har vegomat samma form som kött?"

"vad ska man ha för former då? Stjärnor och hjärtan? Biff och korv är ju de lättaste formerna"

"Korv är ju bara formen, kött har inte ensamrätt på korvform"

"nej korv är inte en form, cylinder är formen! Inte korv-form"

"okej men varför heter det bajskorv då?"

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0