Sweet taste of freedom

Har ju inte skrivit något om alla de minkar som släppts ut i Småland. Min blogg om någon borde ju ta upp detta så here it comes. Hörde en siffra på 28 000 minkar, men vad jag sett är det ca 21 000 sammanlagt som blivit utsläppta.

Jag har läst åsikter till varför detta skulle vara dåligt. De är rovdjur som äter många fåglar och kan inte klara sig i naturen. Det är egentligen fel att släppa ut djur som blir överkörda och kanske rädda och så många på en plats sätter total skräck i alla djur i området. men ändå...

blir jag så jävla glad. Jag tycker det är rätt. Varför tycker jag det är rätt? Minkfarmarna är hemska människor som inte har något hjärta för djur överhuvudtaget. Det de sysslar med är rent och skärt djurplågeri och att bara minkarna får springa, känna gräs mot tassar, klättra i träd, kanske simma, känna på vatten. Om de ens får göra detta för en dag och sen kanske olyckligtvis dör, så har de ändå dött ett mer värdigt liv än att hamna på någons kappa eller i någon mössa.

Och farmarna får betala ett högt pris i form av pengar som jag bara blir skadeglad av. Åtta miljoner kronor förlorade en farmare. Men då kanske de inser att man inte ska tjäna pengar genom blod och plågeri.

Att djurrättare får dåligt rykte och allt ALLT annat dåligt som kommer med detta tycker jag bara är så himla värt det, för dessa djurs frihet.


Mummys smell. Vinnare i "Design against fur 2009"

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0