Upplyst!

Jag städade nyss min pärm, där jag har precis allt viktigt. Fick se att jag fick 58 poäng på teoriprovet (och inte 57 som jag trott), alltså lika mycket som min brorsa *mohaha*. Tyckte jag var kul... han mindre ;p Jag hade 2 pöäng mer på fordonskännedom och han 2 poäng mer på trafikregler, annars lika mycket på de andra!

Sedan såg jag en lapp jag skrivit på en religionslektion på gymnasiet. Vi läste ur koranen och jag inriktade mig på skilsmässa, för det är det man hör mest om, att muslimer får ett helvete om de skiljer sig. Må vara hänt, men hör här vad koranen säger:
"Den som vill skiljas från sin hustru och går en ed att han inte skall komma nära henne, skall iakta 4 månaders väntetid. Om han bryter eden och går tillbaka till sin hustru är gud förlåtande"
"I fall av skilsmässa ska kvinnan iaktta en väntetid omfattande tre månadsblödningar innan hon får ingå nytt äktenskap"
"Då ni har skilt er från er hustru och hennes vänteperiod närmar sig slutet, skall ni antingen ta henne tillbaka eller också ge henne fri, allt enligt god sed. Ni får inte hålla henne kvar mot hennes vilja för att skada henne"

Ur koranen alltså!

Ja, där blev ni också lite upplysta idag kanske? Som ni ser blir ni även upplysta av vilka som har namnsdag, när jag pyntat min blogg med detta!!

Jag har tillbringat eftermiddagen i stan med Madusha. Hon köpte en urläcker klänning och jag köpte tre par skor från Skopunkten! *ME LOVE!* Ett par vanliga skor som jag kan ha i skolan o även på fester, lite finskor (jag hade ju inga svarta! Katastrof!), ett par halvstövlar som man kan ha till hösten och sedan även ett par vinterstövlar, höga. Svarta allihop och i skinn (falskt hoppas jag). Skitnice!

Aja mina kära vänner. Sooo long ;)

Miss upplyst ;)

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0