Ny vecka igen!

Yes då var en ny vecka här.. Fan förra veckan var jag i grekland.... Ni ska bara veta att när jag tänker på det så vill jag verkligen dit igen.... delvis för att det nu börjar igen.. att nästan aldrig träffa älskling... =( Eller jaa, 2 gånger i veckan blir det väl, men det känns som nästan aldrig.

Idag fikade jag med min Madusha, mkt kul! Fick fina foton av henne =D Haha gå inte till den där fotoaffären mittemot Swedbank i K-stad, för de KAN inte framkalla foton! När jag panikframkallade där så beskar de bilderna som de själv kände för och det blev dåååligt (tror också bilderna förstoras och det är därför de beskärs så mkt). På Madus bilder ser alla solbrända personer ut som morötter! Haha, alltså var det bara jag som blev ursnygg, för jag var rätt vit och såg brun ut =D Korthuset.se eller fujidirekt.se är vägen att gå till bra bilder!!

Ikväll såg jag ett program om kvinnor som sitter/satt i dödscell, alltså de hade blivit dömda till döden. Programmet var väldigt hemskt eftersom några av de blivit tilldelade usla advokater och därför blivit dömda, fast de var oskyldiga och det kunde man lätt se på bevisen (som aldrig lades fram). Det var en kvinna som satt i cellen från 18 års ålder till 24 år och kvällen innan hennes dödsdom skulle infrias så fick hon reda på att hon kunde överklaga av hennes cell-granne och gjorde det och fick en advokat som friade henne! Den andra kvinnan fick besked 2 timmar innan hon skulle avlivas att borgmästaren gått med på en överklagan. Jag är emot dödsstraff och jag tycker att USA är ett väldigt omodernt land som har detta i vissa delstater! Blev verkligen chockad av att se det, fast jag visste att det existerade. Man kan knappt tro att det finns kvar i det samhälle vi lever i. Visst kan jag i vissa stunder önska mördare döden, som exempelvis Helene-mannen eller andra personer som kallblodigt dödat och torterat flera stycken oskyldiga människor/barn... Men ändå, är det rätt att döma en mördare med mord?

Öga för öga, tand för tand? Även om man önskar dessa mördare döden så tycker jag att det är fel väg att ha dödsstraff som alternativ, för det kan ske så många misstag och oskyldiga kan bli dömda. Även de som faktiskt är skyldiga kan vara bra människor innerst inne och förtjänar inte att dö. Pappa berättade om någon han gått i skolan med och kallade honom mördare.. Han knivmördade hans flickvän utanför ett dansställe när han var i 20-årsåldern pga svartsjuka. Jag tycker inte att han förtjänar att kallas mördare i hela sitt liv, de flesta kan förändras och förtjänar en andra chans. Svartsjuka och kärlek förblindar många... Det är skillnad om man dödar ett oskyldigt barn eller person.. Tycker jag. Jag tycker faktiskt att de flesta människor förtjänar en chans til förändring, förbättring och att man inte ska döma någon för alltid. Att ta någons liv är en väldigt stor sak och om en domstol gör det, har de då inte gjort samma sak som mördaren? Då är de egentligen skyldiga till samma sak.
En sak till.. Tänk på den läkare som har som jobb att avrätta människor, vad kan det vara för en människa?

Säg gärna era åsikter! Jag tycker detta är ett intressant ämne.

Aja, nu ska jag nog sluta prata, så ni orkar läsa allt hehe. Ska sova nu, upp sju imorgon och gå till skolan =D Sen träffa Linnli och sen älskling.

Puss / Miss S ♥

Kommentarer
Postat av: Anonym

jag tycker att det är sjukt att ta en annans liv, men jag tycker däremot att det ska vara hårdare straff, och påtal om fängelse så tycker jag att fängelse samhället är fel inställt, där blir de flesta värre än vad dom va innan dom åkte in, för när man åker in så sitter man inte en dag eller två, och vet man att man ska sitta länge så söker man sig till personer som man först och främst kan ha som skydd i fängelset, ha som kontakter även utanför fängelset och förhoppningsvis ha affärer.



så jag hade velat se att de som sitter i fängelse ska få smaka lite mer av det fria och mindre av fängelse personer..jaja skit i det nu



men jag tycker ändå inte man ska ta någons liv, men sen ibland så verkar det som att man accepterar det, som nu med saddam hussein, när jag såg han hängas, dom visade det överallt..så blev jag inte så sur över att han dödades, men visst jag ville gärna att han skulle sitta och ruttna livet ut tills han dog...men då tror jag att araber hade demonstrerat för att friga honnom och det hade vatt kallabalik på de hållet, måånga fler hade dödats pågrund av en multi mördare, så om man nu ska låta någon vara i livet så får man tänka på konsekvenserna, då menar jag som massmord på oskyldiga, bränder tillägnade hans namn, bombar människor som dom vet haft emot han...ja du fattar.



men ett land som usa tänkter man att det borde vatt en aning mindre primitivt, men man ser verkligen bara de allra "bästa" sidorna på usa...meddans dom fått folk att se åt ett annat håll ifrån verkligheten och sanningen, du kan kolla vilken ålder det är också för texasborna att åka in, jag tror det är 15 kanske..då kan du åka in i fängelse.. de så sjukt så man skiter på sig fan



men sen o andra sidan så ska man inte bara hacka på usa, dom könsstupar inte sina barn, dom spränger inte en massa oskyldiga, dom flyger inte in med deras flygplan i andras byggnader fast dom inte gillar dom...där är så mycket mer som man inte gämför med så fort usa är shiiheads.



men men hoppas min kommentar va intresssant ;)

ciao bibi

2008-09-04 @ 06:00:36


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0