Ett slag för djuren

Ja då gick man upp klockan sex imorse för att dela ut tidningar för Djurens rätt på stationen i Malmö. Det var väldigt trevligt, de flesta var trevliga hehe.. Förutom en man som var arg redan när han kom fram och sa att han minnsan var bonde och att han visste hur djuren har det. "Okej" sa jag med ett leende. "Ja, ingenstans har djuren det så bra som i Sverige", fortsatte han och såg sur ut. "Okej" sa jag med ett leende som betydde "säg du vad du vill". Haha. Han såg rätt sur ut när jag bara sa okej och inte argumenterade. Varför ska han egentligen vara sur? För att organisationen arbetar för djurs rättigheter? För att våra kollegor i djurrättsalliansen avslöjat hur många grisar lever? Det är inte något vi hittat på, det är ju sanningen.

Men många var glada och sa först nej, sedan stannade de upp och sa "djurens rätt sa du?" och tog då en tidning. Jag tycker det är superkul att stå och se glad och trevlig ut, träffa folk och man får oftast många leende tillbaka. Djurens rätt är inga diktatorer som hatar människor, vi vill helt enkelt att djur ska ha det bra och att människor ska uppmärksamma vad som sker bakom stängda dörrar på cirkus, bondgårdar, farmar eller laboratorium. Granskning är en del av en demokrati :)

Nu har jag druckit lite prezzokaffe och är snart redo att ta itu med min att göra lista.. Linn hjälpte mig handla massa mat igår till festen och jag ska iväg och träffa henne i eftermiddag igen. Sen blir det nog bara att förbereda inför imorgon :)


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0