Lisa Simpson

Halkade in på avsnittet av Simpsons där Lisa blir vegetarian. Gud vad jag känner mig som Lisa. Ifrågasätter allt, tänker djupt om saker och ting i samhället. Är som en pain in the ass för många :) Min familj är väl de som visar det tydligast, att de tycker jag har sjukt konstiga idéer för mig. Mem vad gör de? Ingenting mer än att skaka på huvudet lite. Vilket jag är glad för. Hade ju aldrig gått om de hade argumenterat mot allt jag tycker, vilket inte jag heller gör när det kommer till de. Ja, jag har kanske vissa "konstiga" idéer för mig men för mig är det det rätta. Kanske tar jag vegetarianism och miljötänk ett steg längre än de andra jag känner..

men å andra sidan finns det många som veerkligen tar det ännu längre än mig. Folk som inte köper nya saker utan bara begagnat, som kanske inte åker bil eller buss utan endast cyklar, veganer.. Ja, det är bra att det finns människor som är extrema också för det är ju egentligen det bästa för världen. Jag känner att jag skulle vilja bli vegan men samtidigt är jag inte riktigt redo för det än. Jag har dock dragit ner rejält på mejeriprodukter och äter inte ägg (dock saker som innehåller ägg). Det jag läste av djurens rätt igår fick mig endast mer övertygad om att äggindustrin är en sjuk sjuk industri som man inte bör stödja. 15 000 hankycklingar, alltså tuppkycklingar, dödas varje dag för att industrin inte behöver de helt enkelt. De mals eller gasas ihjäl direkt när de kläcks. Men å andra sidan.. kanske bättre det än att behöva leva ett så miserabelt liv som hönorna gör?

Jag mår så dåligt när jag tänker på hur djuren behandlas av oss. Dagens goda gärning är iaf att jag höjde min gåva till WWF med 50 kronor i månaden. De behöver desperat pengar för att kunna bygga fler reservat till aporna och rädda regnskogarna som skövlas i rekordtakt. Dessa regnskogar täcker 6 % av jordens yta men är hem för över hälften av alla arter som finns i världen. Jag vill inte ha stått och tittat på när dessa arter dör ut..

Ja, så mycket att göra, att rädda, att styra upp. Men alla kan göra något :)


Kommentarer
Postat av: Sanja

Ja, alla är vi ju olika vilket behövs annas hade vi haft ett tråkigt samhälle och kanske en miljö som hade sett mycket värre ut än vad den gör idag. Tycker om att du står för vad du tycker inte alla som vågar!! Keep it up =) // kram

2010-11-14 @ 12:17:36
URL: http://walkinthepark.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0