Sick society

Jag pluggar ju massa om Sverigedemokraterna nu i skolan och hittade igår en motion som de nyligen skrivit att de vill införa verkligt livstidssstraff i Sverige. Ja visst kan jag ibland tycka att enskilda personer borde få livstid. Som han som mördade Helene i början på 90-talet till exempel.. Men det är så himla svårt egentligen att skapa lagar om vem som bör få det när det är så olika från fall till fall. Dessutom kan man ibland kanske inte veta om det är en person till 100%.

För mig är livstid samma skit som dödsstraff. Och jag är emot det. Alla förtjänar en andra chans, jag vill ha ett samhälle baserat på solidaritet och människotro. Det värsta var listan på vilka som bör få detta livstidsstraff. Jag kan säga er att den listan var lång.

Bland annat skulle man kunna få sitta inne resten av livet om man våldtagit eller misshandlat ett flertal gånger, om man gjort EN grov misshandel eller EN grov våldtäkt. Om man obehörigt kapitulerat vid krig (tro fan man kan få för sig att göra det!?), spioneri, grov rymning, grovt sabotage, grovt sjö- eller luftfartssabotage. Ni måste helt enkelt se med egna ögon.

jag vill inte leva i ett land som baseras på att alla människor måste vara lika. Vi hjälper inte folk från fattigdom eller krig, ger inte folk en andra chans att få ett bättre liv i vårt land. Vi låter inte folk gifta sig med människor från andra länder hur som helst. Vi ska återinföra religionen i skolan, trots att det är religion som FÖRSTÖRT många av de länder varifrån vi får immigranter. I ett samhälle där vi låser in människor för all framtid i dåliga fängelse för att de hamnat i fel umgänge och misshandlat ett flertal personer, hamnat i bråk med någon och misshandlat personen grovt. Våldtagit någon.

Jag tycker att våldtäkt SKA ge högre straff, för det är som att ta en stor del av någons liv. Men att personen ska sitta inne tills den dör är bara fel.

Hur ser ni det? Öga för öga, tand för tand eller bättre att en persons liv är förstört än två.

Kommentarer
Postat av: Vanessa

Jag uppfattar det som att du har en mer humanisk syn på de som utför brotten än de som faller offer för dem.

Och det är exakt så vara lagar är uppbyggda.. att behandla dem kriminella humaniskt.

Tänk på dem, hjälp dem, tyck synd om dem som hamnat i den sitsen.

Däremot struntas det i offren..för det är ju meeer synd om den som misshandlade, mördade, våldtog.. ja stackars människa.

Nej vissa ska ha livstid anser jag.. kan man begå brotten kan man ta konsekvenserna också.

Kanske hårdare straff får folk att tänka till mer.. om inte.. nej men to bad.

Dags att börja va humaniska mot offrena anser jag!



Och jag hoppas att om du verkligen har den synen.. att när något händer dig eller n¨gon i din familj att du ska tänka på personen som utförde handlingen med och säga "ge han/hon en andra chans.. tänk inte på min mor som mördades brutalt, tänk på den kriminella.. han urförde ingen humansk behnadlning och förstört hela min familjs liv.. men för guds skull.. tänk på honom, strunta i oss"



För jag kan säga att jag hade inte kunnat va en guda människa i den sitsen.. jag hade velat ha in svinet på livstid. Fakk him hade jag känt.

2010-11-19 @ 17:21:39
URL: http://yoshiiii.blogg.se/
Postat av: Sara

Håller med kommentaren ovanför. Sympatierna ska gå till offren, inte till mördarna, misshandlarna eller våldtäcksmännen.



Har man som uppsåt att mörda, våldta och misshandla ska man också få sitt straff (jag anser att straffen ska höjas).

Brottslingar som dessutom upprepar brott, ska få livstid. Sumpar man en chans, ska man inte få en till. Så enkelt är det.



Räcker att tala med de som blivit utsatta för övergrepp av olika slag. När de som väl har överlevt hellre hade velat dö på grund av de ärr förävarna gjort, vill nog de flesta se en hårdare lagstiftning.

2010-11-23 @ 12:06:58


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0