Fri.. eller?

Nu är klockan efter tio denna lördag men jag ska minsann inte blogga om melodifestivalen, nehedå så förutsägbar är inte jag! Jag tänkte däremot dela en liten fundering jag haft kring en gammal film som vi nog alla sett som barn (eller vuxna, beror på hur gammal man är). Rädda willy.

Willy är en späckhuggare som hålls i en liten bassäng för underhållning, men detta märker en ung kille att Willy inte mår bra av och gör allt för att rädda honom.

Denna film är både paradoxal och ironisk.. För budskapet i det hela antar jag är att inte hålla djur fångna? Men för att spela in filmen så hade de ju en späckhuggare..? Hur gick det till då? Om det nu var en djurrättstänkare som gjorde filmen så kan det väl inte känts helt okej att ta och utnyttja en späckhuggare till skådespelare? Och... släppte de ut Willy på riktigt i slutet då eller?

För om de aldrig släppte ut honom blir filmen bara en enda stor motsägelse mot sig själv, inte sant? Dessutom har det gjorts några uppföljare till filmen och jag vet att det inte är samma val då han blev för gammal och avled och jag tror inte de släppt fri alla de uppföljande späckhuggarna eller vad tror ni?

Haha, ja där fick ni något att klura på denna lördag. Tjingeling!




Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns en dokumentär om späckhuggaren i filmen. Hur dåligt han mådde och så vidare.

2011-03-13 @ 10:16:46
Postat av: Mia

Ja det är fan sant, har jag aldrig tänkt på. Fan vad synd de måste varit om honom när de spelade in filmen.. :( Usch! Vad fan leker dom, spel på sånt! OH!

2011-03-13 @ 11:12:36
URL: http://lillablondy.blogg.se/
Postat av: Jonna Lilja

De släppte ut Willy, han levde och dog utanför Norge, om jag minns helt rätt=)) älskar de filmerna så läste lite om honom för nått år sedan.

2011-03-15 @ 04:30:08
URL: http://thepinklily.bloggplatsen.se
Postat av: Jonna Lilja

Nu läste jag om han igen. Keiko hette han. Han friades 22år gammal där han en gång fångades utanför Island. Han dog 27år gammal i lunginlflammation i en norsk fjord. http://sv.wikipedia.org/wiki/Keiko_(sp%C3%A4ckhuggare)

2011-03-15 @ 04:33:34
URL: http://thepinklily.bloggplatsen.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0