Konsumtion..

Ush har lite dåligt samvete att jag har konsumerat en hel del på sista tiden. Liite dåligt samvete där ja. Jag har fått lite spatt efter att inte kunnat köpa något alls under så lång tid (typ ett år) så nu när jag har pengar att stoppa undan på sparkontot har jag börjat skena iväg lite.. För jag har så mycket annat jag vill lägga de på.. Lade pengar på att göra om köket, beställde underkläder, beställde ett par skor som visserligen var på rea och bara kostade 149, men ändå. Shoppade på rean idag, köpte ett par asheta crockerjeans som sitter som en smäck. De hade kostat 600 och jag betalde 150 kronor. Köpte också en halsduk för 50 spänn som också var sjukt billigt.
 
 
Resonerar som så att köket har jag längtat efter att göra om.. Underkläder behöver man ju faktiskt, ett par jeans till 75 % av originalpris, en halsduk som jag hade köpt mycket dyrare om två månader och ett par höststövlar som jag ändå köpt till hösten och betalat minst det dubbla för. Sen var det brorsans väldigt försenade julklapp också, 350 spänn för biljetter till stand-up. Också ett måste.
 
Det är så mycket jag vill spara mina pengar till.... Jag vill göra om mer här hemma, secondhand fynda fina möbler. Samtidigt vill jag gå en kurs i antingen pianospelning eller flamencodans. Pengarna räcker fan inte till. Åh jag vill inte återgå till en skitstram budget i höst, vill inte leva på marginalen mer. Jag vill kunna lägga pengar på hobbys, på mitt hem, på ordentliga kläder.. Det behövs både tjocka stövlar samt tjockjacka. Jag är inte en ytlig person, jag har levt på en otroligt stram budget som sagt i mer än ett år och även om jag har så mycket jag är glad över så vill jag kunna leva som en normal svensson-person ekonomiskt. Vill verkligen inte återgå till nollkomsumtion...
 
 
Money money money... must be funny in the rich mans world.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0