Vänd på det

Efter allt elände jag sett och läst om så är jag trött på att bli trött. Trött på att bli ledsen och känna hjärtat brista innuti mig, på att se mörker och undra hur man kan leva i en så ondskefull värld. Den känslan tycker jag inte om. Jag vet hur det ser ut på många platser för djur, så istället för att bli ledsen när jag påminns om det blir jag istället hoppfull om att det uppmärksammas. Jag har varit djurrättare i cirka fyra år nu och aldrig tidigare har jag känt mig så hoppfull som idag.
 
Vegetarisk mat förespråkas mer och mer och köttätande ses mer och mer som ett oklokt val.
Djurhållningen för både kycklingar och grisar har uppdagats och förts fram i ljuset, vilket förhoppningsvis leder till att folk slutar äta dessa djur.
Cirkussäsongen i år var väldigt omdebatterad i media och speciellt i radio, den stora allmänheten verkar tycka att detta är fel och väljer bort det.
Päls har blivit vida känt att det är moraliskt fel och det är bara en liten skara som väljer att bära det.
Och så var det djurparker. Det har inte riktigt nått fram till människor varför man väljer bort djurpark och eftersom jag vetat det har jag inte diskuterat om saken, bara valt bort det själv. Idag uppdagades det hur en djurpark i Sverige beter sig mot sina invånare - sviker de för vinst. Men det var inte för fyra år sedan jag tog beslutet att sluta besöka, det var nog snarare 2 år sedan. Jag insåg inte varför det var fel innan, så länge djuren behandlades bra tyckte jag att det var bra och sanningen är att jag älskade att gå på djurpark.
 
Men idag har jag insett att det kvittar om djuren har alla de yttre attributen för att få ett välmående liv, det är ändå så långt ifrån vad djuren vill ha och behöver för att må bra. Vad är bättre, att vi håller djur i en onaturlig miljö som är stressande och främmande eller att arten dör ut? Det är en del av naturens gång att arter dör ut (det har alltid varit så). Sen ska vi självklart arbeta mot att djur DÖDAS och på så vis dör ut genom tjuvskytte och miljöförstörande beteende. Men vi kan skydda djuren på andra sätt än att låsa in dem.
 
 
Så min lilla slutsats (det är så svårt att sluta skriva när jag brinner för något!) är att jag är otroligt glad att allt jag värnar om och bryr mig om kommer fram i ljuset och att kända media tar djurens sida och visar sanningen och inte en subjektiv bild av det människor VILL TRO.
 
Länge leve djuren :)

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0