Skevt

Hur vet man att människor är goda ? Rent generellt? Jag vill inte se mig som deppad eller bitter utan realistisk när jag ser på världen och säger att människor är onda . Visst finns det många goda människor men känns som att det är en liten del av den stora massan. Och visst är jag säkert bitter också . Men realistisk.

Hur vet man då att en människa är god? För att personen är trevlig, god och snäll mot mig ; kan inte det bara innebära att personen ifråga är väluppfostrad, vältalig eller själv vill ha vänner och därför är vänlig? Om samma person som jag ser som fin kan uppmuntra vissa onda handlingar som djurplågeri i olika former ( päls, cirkus, djurförsök) , då är ju personen i fråga inte god under ytan . Och nu menar jag inte diskutera djurförsök , för då uppmuntrar många, utan verkligen sätta sig in i ämnet och se det med egna ögon och sedan fortsätta uppmuntra det.

Även om jag varje dag möter fina människor så tappar jag allt hopp när jag ser/hör om djurplågeri , vilket sker nästan dagligen . Då bara undrar jag vem som står på djurens sida eller vem som gör såhär . Det gör så satans ont i mig att veta att levande kännande individer behandlas såhär.

Och det handlar ju inte bara om djur utan om allt annat hemskt som sker.


Kommentarer
Postat av: Vanessa

Jag förstår precis vad du menar. Och jag tycker det är så jobbigt för varje gång jag exempel hör någons åsikt om djurplågeri.. som de kanske inte tycker det är.. så känns det som en del av mig dör typ.
Ibland känns det som att man är så ensam. Många är djurvänner.. skulle aldrig gå fram och exempel sparka på ett djur.. men många reflekterar inte över att våra handlingar kan va en indirekt påverkan på djurens levnadssätt.. som exempel päls, cirkus, zoon osv.
Och jag blir ledsen för jag önskar fler va som mig, låter dumt typ, men jag vill världen ska gå framåt lixom. Jag vill något ska ändras och ske.
Men en sak är jag säker på.. att ju fler som säger till mig att jag är löjlig angåeende djur.. desto mer blir jag fast besluten om att jag inte tänker sluta bry mig.. vem ska annars göra det lixom?

2012-10-10 @ 19:16:47


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0