Yta

Det senaste året har något hänt med mig. Jag har tröttnat på allt det ytliga i livet. Jag tror det började på riktigt under förra hösten då jag hade minimalt med pengar och inte fick shoppa, köpa prylar och vara strikt ekonomisk. När man är ifrån det är det inte så att abstinensen växer, snarare tvärtom. Jag fick en insikt och helt plötsligt är det inte så intressant att shoppa längre. Visst köper jag fortfarande kläder, jag vill ju klä mig snyggt. Men nu är det i princip bara när jag känner att jag behöver något eller springer på något speciellt. Kan vara roligt att fynda på second hand också.
 
Jag orkar inte med masshoppandet, vilket slöseri på pengar och miljö... Orkar inte med det att man måste ha de senaste prylarna inom inredning, mode, pynt till halloween, jul, påsk eller annat. Vad spelar prylar för roll? Jag har inte värderingarna att lägga ner tusentals kronor på att skapa en julkänsla exempelvis.
 
Jag har också insett hur mycket folk dömer en utsida. Jag har väl fått turen att de flesta dömer min utsida på ett bra sätt. Men ibland kan jag ändå bli irriterad hur folk tar för givet att jag är trevlig och snäll på grund av min yta. De behandlar mig väl på grund av hur jag ser ut. Hur killar bjuder ut mig när de inte vet något om mig bara på grund av min yta. Jag blir lite sick på det. Jag undrar hur alla människor mår vars yta folk dömer negativt?
 
Att jag tycker det är roligt att vårda mitt yttre och känna mig snygg har inte förändrats, men jag är inte för att köpa det längre. Om jag ska på dejt är inte det första jag tänker på vad jag ska köpa att ha på mig. Jag använder mina kläder mer flitigt. För ärligt talat så är det ingen i min närhet som reagerar på om jag har nya kläder eller ej. Det är bara en fixidé vissa har om att man måste ha nytt nytt nytt. Ingen annan märker. Sen visst att jag oftast inte piffar till mig till tusen, oftast blir jag bara trött på att få massa positiv uppmärksamhet på grund av mitt utseende, vill hellre satsa på att få folk att se min insida.
 
Så ja, mina värderingar har ändrats en del. Jag satsar mer på insida än utsida.
 

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0