Världen..

 
 
Jag ser människor som är så otroligt egoistiska, som tänker på sig själva, ja jag vet inte vad de mer tänker på än sig själva. Dessa människor tar den enkla vägen och skiter i hur andra mår, om andra lider och gråter. De struntar i om regnskog skördas, om naturen förstör eller om djur lider. Och inte minst finns det så många som har så mycket hat inom sig. Människor som bor i ett bra land om Sverige och som inte har lite hjärta i sig att sträcka ut en hand för en ung vilsen person som förlorat sin familj och som vill bo i Sverige. När en reporter skrev om artonåriga Ali som är ensam i världen, som avvisades från Sverige och förnedrades av svensk polis, som blev skickad till Italien där misshandel, våldtäkt och misär är en del av vardagen så fick denna reporter massa klagomål från svenskar som inte vill läsa om så "onödiga saker".
 
DU, det är inte som att du är ENSAM i världen. Världen är inte DU och DIN värld, allt det du ser finns faktiskt på riktigt. Den människan du är elak mot gråter på riktigt, mår dåligt på riktigt. Om du hade fått gå en dag i dennes skor hade du kanske lärt dig något om livet. Det är inte okej att förolämpa random personer som råkar göra misstaget att korsa din väg, kanske tar dina ord hårt på den personen och det är inte du som får lida för det sen även om jag personligen önskar att det vore det. Det är inte som att det inte spelar roll att du bär päls, du bidrar till lidande för levande varelser. Tänk om du kunde känna deras skräck om så för en sekund hade du aldrig mer stöttat industrin.
 
Och tänk om alla kunde hjälpa till för att göra världen bättre, att bry sig om andra människor, att stå upp för någon bara för att man vill och inte tjänar något på det. Om alla kunde bry sig om miljön och onödigt slösande eller om folk kunde fundera över var maten på tallriken kom ifrån och hur dessa individer levde. Om vi kunde vara vänliga mot varandra och försöka behandla alla som vi själva vill bli behandlade. För det är inte riktigt okej att världen ska lida för din och min bekvämlighet, fåfänga, lathet eller ignorans, tycker du det?
 
Det är inte som att jag är smartast i världen, snällast, klokast - men jag tror att om alla skulle varit mer osjälviska hade världen sett mycket bättre ut och det är något man får anstränga sig för att vara.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0