Fortsätt blogga!

Innan jag ska sova så måste jag bara skriva ett inlägg här.. om varför det är så otroligt bra med bloggar. När jag suttit och läst igenom ett tiotal bloggar den senaste timmen så har det slått mig mer än en gång hur bloggar visar likheter mellan människor. Jag finner mig själv känna igen mig i andra bloggerskors problem och inom mig pustar jag ut en aning och tänker.. "vilken lättnad, det finns fler som känner så som jag". Bloggar är bra därför att vi tjejer  får en chans att få insikt i andra tjejers liv och se saker som vi annars inte ser, hos tjejer vars yta inte liknar vår egen och kanske trodde vi att vi var mer olika än vad det visade sig.

Känner ni igen er i detta? Utan bloggar så finns frågetecknen kvar. Man vet inte hur andra tjejer tänker, förutom ens vänner, eller åtminstone hur ens vänner påstår att de tänker, för det tjejer säger till varann är ju inte alltid sant. Man vet inte om andra tänker och känner på samma sätt som man själv gör, om andra känner sig lika ensam som man själv gör ibland. Man ser bara den fina ytan som ser helt problemfri ut, när man tittar sig omkring på stan/skolan/jobbet. Nu säger jag inte att alla deppar och har milslånga känsliga samtal i sina bloggar, men man får chansen att se människors insida och se att insidan inte alltid stämmer överrens med den välpolerade ytan. Det är människor man inte känner, men som man ändå känner på något konstigt vis. Detta, tror jag, kan göra att man verkligen lär sig att inte döma utifrån utsidan, eftersom vi tjejer i alla olika åldrar och förpackningar kan ha samma tankar och känslor.

Jag tror själv att tjejers självkänsla kan öka enormt beroende på bloggandet. Man behöver inte känna sig lika udda som man kanske gjorde förut, eftersom man med största sannolikhet kommer att se fler i bloggvärlden som känner likadant som man själv gör. Jag tror även att man kan lära känna sina vänner på ett annat sätt om man läser deras bloggar, åtminstone om det är bloggare som är aktiva. Man kanske märker hur hon känner, tänker, reagerar på olika saker och på så sätt lära känna henne mer. Det tar ju trots allt ett bra tag innan man lär känna en människa som man umgås med och människor idag brukar ofta (enligt mina erfarenheter) ge sken utav något som kanske inte stämmer. Det finns undantag, men generellt sätt så är det ändå så att i sin blogg ljuger man inte, man låtsas inte vara någon man inte är, man avslöjar mindre eller större detaljer om sig själv och låter andra få en inblick i ens vardag och huvud.

Det jag känner gentemot bloggar är bara positivt, det ger oss tjejer chansen att en gång för alla inse att vi är alla lika, oavsett vad utsidan säger oss. Vi går alla någon gång igenom perioder av komplex för någon kroppsdel, vänner som sviker, killar som stampar på våra hjärtan, jobbiga stunder, vi kämpar, vi blir sårade, vi känner maktlöshet och detta går vi alla igenom. När vi ser att det är fler som känner som oss, dessutom kanske stora bloggerskor, då kan man känna sig "normal". Att läsa andras bloggar har hjälpt mig själv väldigt mycket, att se den känsliga sidan hos andra människor, sårbarhet, ensamhet, ärlighet och det har gjort mig starkare. Bloggar förenar!

Håller ni med? Kommentera :)

Kommentarer
Postat av: linn

I Agree!! Liksom ibland känns det som man känner de personerna vars bloggar man ofta läser haha. Så bloggar förenar verkligen!

2009-06-11 @ 10:44:34
URL: http://linnsi.webblogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0