..


... du INTE ska göra när du besöker en restaurang.

1. Vara sur eller otrevlig.
Du kan gott kosta på dig ett leende för vi är inte bra servitriser för att vi gillar mat utan för att vi vill ta hand om dig och få restaurangen att se bra ut. Var trevlig, småprata om du vill och LE!

2. Mumla
När du ska beställa - tala tydligt. Sitt inte och viska eller mumla för det kan faktiskt bli fel. Det är mycket artigare att tala till den som tar beställningen tydligt och trevlig. Inte sitta och stirra ner i menyn och mumla något ohörbart.

3. Snåla med dricksen.
Om de inte förtjänar dricks på grund av dålig service, ge inget. Men om du fått bra service, vilket innebär att du fått ett trevligt bemötande, ursäkt om något tagit lång tid, någon som plockat bort tallriken och frågat om du vill ha något mer - då ska du ge dricks och åtminstone en tjuga! Om du med ditt sällskap ätit för 500 kronor eller mer är det pinsamt att ge en femma! Ännu pinsammare är det när du ska få några kronor tillbaka på det du betalat och du faktiskt tar dem!

4.  Säga repliken "Kan vi få diska av det?"
När notan är på gång ska du inte skämta till och fråga om ni kan få diska istället för att betala. Alldeles för många drar det skämtet och det blir lite trist att skratta artigt varje gång.

5. Flytta bord själv
Att man ens kan göra det är oklart för mig, men ständigt ska sällskap flytta omkring borden så att det passar dem. Sedan är det ett tungt jobb för oss tjejer att lyfta tillbaka allt på kvällen. Om det inte finns ett tillräckligt stort bord, fråga åtminstone servitrisen/ servitören om det går att lösa och börja inte flytta på deras möbler. Väldigt oartigt!

Såå nu kanske ni lärt er något tills nästa gång ni besöker en restaurang :)


Kommentarer
Postat av: 1,2,3,4,5....5 saker =)

det va ju en jävla evighet sen du skrev på din fucking blogg =D



jag kan inte tänka mig att göra något av de 5 grejer du skrivit, alltså jag menar att vara sur och otrevlig mot de som serverar mig, har nog aldrig hänt heller och jag fattar inte varför man ska var sur på dom om man nu har en fucking dålig dag ?!



mumla är isåfall det som hade kanske kunnat hända, kanske för att jag brukar vara tystlåten =S eller ja jag vet inte, men det har nog aldrig hänt att hon inte riktigt hört vad jag sagt, isåfall om hon kommer från ett annat land eller att jag råkat säga något helt vrickat!



dricks vet du nog själv hur jag är, jag gillar att vara generös, men då ska maten också vara god, bra service och antagligen ett rent ställe men det är nog inte så man sett någon skitig restaurang här...



jag har aldrig hört den repliken, hoppas aldrig jag gör det, jag kommer aldrig att säga den, det va de mest pinsamma torraste skämtet och sämsta raggningsrepliken som någonsin yttrats från torra människors min !!!! va i helvete tänker dom med ?



hmm..vet faktist inte om jag någon gång flyttat bord själv, tror jag faktist inte, men det kan jag iförsig verkar mest ok...eller nej det är det inte alls...det är väldigt störigt och blir väldigt stökigt ! aaja dumma människor är nog en överlägsen majoritet här på denna planet, denna världsdel, detta land, detta landskap, alla dessa städer och byar, hemma hos dig o mig , du =P hihi kyss hjärtat...nu ska jag göra mig klar <3

2009-07-07 @ 05:52:24
Postat av: jessie

hej bruden, jobbade du i söndags eller du kanske var i parken i malmö och lyssnade på musik. där var jag iaf, tänkte ringa dig men hade givetvis glömt mobilen hemma. hoppas du har roligt på jobbet, det var ju ett tag sen vi hördes, känner mig inte riktigt uppdaterad om allt, men när flyttar du till din lägenhet eller du har redan gjort det?

hade varit roligt att träffas igen någon gång. kram

2009-07-07 @ 11:21:57
URL: http://jessiiejones.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0