Newby

Hej alla!
Jag är trött som en plätt, jobbade 12 timmar idag, kom inte hem förrän halv elva och körde hemifrån halv tio. Bra dag dock. Jag blev lite sur på kocken eftersom han har dubbla budskap, och trooo mig, den kocken har skrikit och gormat de senaste somrarna.. Men i år verkar han mycket trevligare mot mig och har mer respekt, kanske för att han känner att jag kan nu. Han pratar alltid ordentligt med mig, det gjorde han aldrig innan. Så han tog sig till och med tid att förklara sen hur han menade, men jag sa emot. Och sen när jag kom för att hämta mat sa han"kom tillbaka hit sen". Jag trodde han skulle diskutera något, men när jag kom så gick han mot mig (hjälp hehe) och så gav han mig en stor kram och så sa han "titta, vi är inte alls ovänner". Och sen var han snäll hela kvällen.

Skitgulligt av honom. Han är typ runt 60 så ni vet :p Aja, nog om kocken och deras konstiga fasoner. Han som är runt 40 är också helt galen haha. Kockar är lite galna har jag märkt. Igår så åkte vi (jag, mamma, Dilshad) till en marsvinsuppfödare. Hon hade en stor inhängnad, samt några mindre med massa söta marsvin! otroligt söta, långhåriga! De skuttade och sprang och det var paradis soliga dagar. Jag fick hem en som skulle passa Lillan, det var den snällaste hon hade sa hon. Jag fick också titta på marsvinsbebisar, hon var trevlig!!

Jag har inte döpt den nya än, men Lillan blev helt till sig när hon såg henne genom gallret!! Hon började bita på gallret och när de sattes ihop så jagade hon henne runt och runt. Skitkul att titta på! Visst bråkade de, men så är det i marsvins värld. Lillan måste sätta henne på plats, det är så det funkar. Men otroligt snabbt, inom några timmar, så blev de vänner och Lillan följde henne hack i häl hela tiden. Hon satte sig aldrig för att vila. Det är otroligt vilken förändring det kan göra på Lillan. I mitt hjärta känns det svårt att skaffa en ny, jag vill inte ta till mig henne för Shelly har fortfarande den enda platsen känns det som.. och jag vill inte ha någon annan än Shelly här...Jag tycker inte hon är så jättesöt heller faktiskt,  men jag tänker på Lillan. Att se henne såhär lycklig värmer hela mig och även om inte Newby är söt så är det insidan som räknas... Plus att hon kommer få mer hår så hon kommer nog bli söt då. Jag gillar håriga djur!! När Newby gick utanför mattan (som Lillan absolut inte vågar) satt hon kvar på mattkanten och gnällde argt, typ som att hon skällde på henne för att hon gick utanför mattan haha.

Här får ni se en bild :) Imorgon ska jag umgås lite mer med dem och kanske ge Newby ett bad. Antagligen är det svårt att ge namn då namn oftast ges av kärlek.. Men det var likadant när vi skaffade Lillan till Shelly. Jag gjorde det för Shellys skull och kände typ noll intresse för Lillan, men efter något år så älskade jag henne och tyckte hon var sötast i världen :)


Lillan jagar!! Jag sa aldrig att de är rätt lika hehe. Och de har samma röst. Jag hör alltid skillnad på vem som pratar när det gäller marsvin, men de två låter likadant!!

Kommentarer
Postat av: Sara

vad fint att lillan blev så uppspelt :) Men Sofie, du lär älska henne med tiden haha. Du är ju djurälskare till max :)

2009-07-18 @ 12:22:26


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0