Förjävlig kväll

Denna kväll på jobbet har varit en av de värsta på hela sommaren. För det första var det sjukt mycket folk, man kunde tro att handbollen inte tagit slut än! Fullt både ute och inne, trots regn. Åtminstone fullt på de bord som var under våra parasoller. Men varför var kvällen hemsk då? Jo för på handbollen stressar man ihjäl sig, men det känns som att alla gäster då är beredda på att vänta och klagar inte. Idag klagade många! Varenda en i serveringen fick skit ikväll och det händer i stort sett aldrig! Det var också de bästa som jobbade idag så det var verkligen inte oss det var fel på. Hannah och Irena fick skit av ett sällskap som surade och Simon började typ bråka med ett par stamgäster där,några klagade på Mathias.. Sicked.

Och jag blev ovän med en man. Jag är stolt över mig själv att jag vågade säga ifrån i alla fall!! De fick vänta ett tag innan de fick beställa, det kan jag erkänna, men vi har annat att göra också. Så när jag väl skulle göra dricka till de så kom Mathias in och sa att de klagade och då hade det gått tio minuter. Det tar lite tid att göra dricka till 8 personer, plus att när man står i baren så kommer det fram andra gäster. Det var en man som ville ha två cappucino som jag var tvungen att göra då och sen skummade ölen som fan så det tog tid eftersom man var tvungen att ösa bort skum varje glas. Så efter ca 12 minuter kom jag med drickan till de och det var då som mannen började klaga att det tog lång tid. Jag förklarade att vi hade mycket gäster och han sa emot något om att det inte skulle behöva ta så lång tid. Jag sa att det kom fram andra gäster när jag stod i baren och han sa emot. Då sa jag "Ja men det är inte direkt så jag står och såsar, jag skyndar mig så mycket jag kan". Så sa han något om att det inte märktes eller något liknande och då sa jag "Jag gör mitt jobb!" så fortsatte jag servera drickan till dem och sedan hade jag tydligen råkat ta små glas istället för stora så jag sa att jag hade råkat ta fel och skulle gå och byta varpå den störiga mannen sa "Ja men detta går ju bra". Då sa jag "Du, jag klarar mig utan dina spydiga kommentarer!!" och så gick jag bara, men hörde att han sa något.

Jävla gubbhelvete. De tror de äger världen, män i medelåldern. De kör som om de ägde vägen, beter sig som om de äger restaurangen eller äger mig för den delen. Det kan de fetglömma. Så när jag kom in i restaurangen så bara brast det och var när att börja gråta för all stress och sen att man får skit dessutom. Hannah och Boban såg det och Hannah kom och pratade med mig och satt där ute med mig lite så jag kunde snacka av mig. Jätteskönt. Så tog jag ett djupt andetag och gick in igen. Boban kramade om mig också och sa att alla i världen är inte snälla och att jag är jättesnäll, men alla andra är inte det och det finns många skitstövlar. Så gulligt av honom verkligen :) Så sa han att jag sköter mitt jobb jättebra. Alla var så söta, ni anar inte. Mathias sa också att jag inte ska ta någon skit och sen kockarna sa "Vi tycker om dig". Haha så gulliga. Och Anders sa också till oss alla i serveringen att det finns en gräns för hur mycket en gäst kan säga och de får inte behandla oss hur som helst.

Varför kommer man och beter sig sådär på en restaurang? Om man ser att hela jävla stället är fullt fattar man väl att vi har mycket att göra?? Vi har cirka 45 bord i restaurangen och det var cirka 40 upptagna ikväll, vilket blir 8 bord per servitris/servitör. Då ska man ta beställning om de nyss kommit, bära ut mat till andra gäster, göra dricka, plocka av tallrikarna, eventuellt göra kaffe och sen gå med notor. Det är mycket man ska göra, vet inte hur folk tänker.

Men ikväll kändes det ändå verkligen att vi är som en liten familj på jobbet. Alla var så snälla när jag blev ledsen. Jag blev inte ledsen för att han gjorde mig ledsen utan för att man sliter röven av sig och det är så stressad situation och sen blir man bemött som en jävla trasa.

Nej, nu ska jag sova men hemsk kväll, men ändå underbar på grund av hur fina kollegor man har. Jävligt bra dricks också. Det var väl rika helveten som var där :p PS,alla var inte otrevliga DS.

Kommentarer
Postat av: Linn

Fan vilka människor det finns! Tolv minuter anser jag inte ens är lång tid att vänta på drickan!! Har hänt massa gånger när jag varit ute och ätit! Starkt av dig att du vågade stå på dig och säga ifrån gumman!!

2009-07-23 @ 11:26:39


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0