Livet.

Jag såg Benjamin Buttons otroliga liv ikväll. Det är inte bara en blahablaha-story med ett tunt manus som jag trodde.... Den var riktigt bra och fängslande, gripande och helt fantastisk! Livet... - möten med andra, kärlek, levnadssätt, vad innebär allt? Man ser på livet på ett helt nytt sätt efter att ha sett denna film. Han älskar en kvinna, men åldras ju baklänges som ni vet. Han är först för gammal för henne (utåt sett) en stor del av deras liv.. de möts sedan på halva vägen var, då båda är lika gamla och kan leva ut sin kärlek i fullo. Hur romantiskt är inte det? .. att mötas på halva livets väg.. När de låg där i himmelsängen utan att tid existerade- det var en dröm. Denna film rörde mig djupt... Jag har någon jag älskar så som de älskade varann och vi båda är friska nog att kunna vara med varann för alltid, åldras tillsammans.... men kan inte. det berörde mig. att kunna vara med den man älskar, men ändå inte kunna. hur kan någon begränsas andras kärlek? vem har rätten att ta det ifrån en annan människa...? Är inte det något av det värsta straffet man kan ge någon...? Jag bara hoppas att alla som har en pojkvän som de älskar verkligen tar vara på honom och njuter av att faktiskt kunna vara tillsammans med honom, friska, lyckliga, frihet. Det känns som att lyckan att få vara tillsammans ibland slösas på fel människor.. fast det är väl bara jag som är bitter. typ som om du hade drömt om ett hem om du varit hemlös och du hade sett en rik människa slösa alla sina pengar genom att torka sig i arslet med dem. det är lite så det känns.... jag måste sluta förbanna mig nu. men filmen träffade rakt i hjärtat på mig...

Vidare. vem säger vem du får älska? Gud? OM nu gud hade funnits, tror ni religiösa inte att han då hade varit en väldigt snäll varelse? Någon som hade velat se kärlek mellan alla människor oavsett hudfärg, kön, språk eller religion? Jordens fader = allas fader? Man ska vara så himla god enligt bibeln, men om allt i bibeln är sant så hade gud varit den största syndaren i mina ögon. Det är en förlegad tanke att man bara får älska en del människor. Hjärtat ser insidan, inte utsidan. Vi alla är människor och det är dags för oss att inse att alla förtjänar kärlek, om en kristen och en muslim vill ha det, om två kvinnor vill ha det, om en 50-åring och en 20-åring vill ha det eller en mörkhyad och en vithyad, ska inte spela någon roll. Alla ska få kärlek!

Love to everyone / Sofie
ps. SE DEN!! ds

Kommentarer
Postat av: Egoinas.se

haha, tack :D

2009-01-29 @ 08:55:58
Postat av: Bella

precis! alla har rätt att älska/älskas! jag blir så arg och så ledsen när jag hör om homosexuellla som blir trakasserade, misshandlade eller mördade. det är sjukt!

2009-01-29 @ 09:33:17
URL: http://isabellaelisabeth.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0