Hälsa framför ideal.

Läste i Kenzas och StinaLees bloggar om ett ämne som jag själv tagit upp. Detta med att smala tjejer blir "påhoppade". Dels att folk säger till en att man är smal och ger pikar för att de inte tror att man tar illa upp, eller att man vet att man blir kollad hur mycket man äter när man är med släkten för att de tror att man inte äter. Fast man äter. Man äter allt, onyttigt, godis men man är helt enkelt naturligt smal. Stina tog upp att de pratat på tv om att killar vill ha kvinnor med former, något att "ta i". Alla tjejer har något att ta i, så det så, och alla killar vill inte ha "kärlekshandtag". Alla killar tänder inte på att se bullar ovanför byxlinningen. Vissa killar vill ha former på tjejen, stora bröst, bullig mage, andra vill ha en slimmad kropp, fasta former, fasta bröst. Vissa vill ha mindre bröst för att de tycker det är fint. Jag tycker inte kvinnor ska säga vad män vill ha. Bara för att de kanske har extrakilon och dåligt självförtroende ger det inte de rätten att hacka ner på smala tjejer.

Stina skrev att många tjejer vill gå upp i vikt för de nya idealen, är jag ett offer för detta? jag är trött på att vara smal, lite benig på vissa ställen, små bröst... Många kvinnor idag har former och kanske detta påverkar mig? egentligen borde jag inte vilja gå upp i vikt, för det viktigaste är att jag mår bra! För att jag ska gå upp i vikt måste jag äta mycket onyttig mat, vilket gör att jag blir trött och hängig, får dålig hy med mera, detta vill jag inte. Och jag har inte fått förmågan att kunna gå upp i vikt. För att mina bröst ska växa måste jag kanske gå upp en del kilo eller operera mig eller spruta in något ämne, det vill jag faktiskt inte. Inte jag. Det är bara på grund av det dumma idealet som jag blir frestad till det, men jag tycker att jag är fin som jag är. Detta är jag. Jag har smal mage, smala ben och liten byst, det är helt enkelt så jag ser ut. Alla har nog sina komplex, men man får väl helt enkelt tänka att man ska må bra istället för att man ska vara smal eller kurvig. Det är varken bra att äta för att gå upp i vikt eller gå ner i vikt.

En dag tänkte jag att om jag bara haft någon större storlek på bysten så skulle jag vara helt nöjd, sen tänkte jag nej... Det hade jag inte varit. För då hade jag haft något annat att klaga på, tror ni inte? Vad har jag hört tjejer klaga på? Sin tjocka mage, sin fula näsa, sina hängiga bröst, sina små bröst, sina finnar, sina vader, sina tänder, ja det fortsätter i oändlighet. Blä för komplex! Varför ska det ens vara så att tjejer ska ha smal mage, stora bröst, glansigt hår, vara snygg utan smink, fina ben, vita tänder, stora glittrande ögon, fylliga läppar. Det finns inte. Inte kombinerat med en perfekt personlighet iaf. Allla har brister. Alla borde få vara som de vill.

Kram till alla tjejer!

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0