Debatt!

Sist jag såg Debatt på ettan var när de diskuterade det som händer i Rosengård, jag trodde det var en engångsgrejj att de hade något intressant ämne :p Så ikväll fanns inget bra på tv, jag valde mellan debatt och det otroligt patetiska "next" på mtv. Ja, lite allmänbildade program TACK! Sen hörde jag Debatts ämne - huruvida GÖMDA (Läs nu detta Dess!) är en sann historia. "Mannen med de bruna ögonen" var i studion tillsammans med en författare som kollat närmre på fallet. De hävdar att det är sant att han misshandlat henne (Mia), men protokollen på att han var psykopat, som togs fram i boken ska inte vara sanna, inte heller den förföljelse han och hans vänner påstått ha gjort.
Vad ska man tro? Usama, som mannen hette, påstod att människor tittar förskräckt på honom sen boken kom och han känner att det var fel och att han blivit stämplad. Kan någon förklara för mig hur detta kan hända då han inte omnämns vid namn? Inte heller kvinnans namn framkommer, "Maria" är ju påhittat. Väligt konstigt att folk kan titta snett.
Grejjen är att jag köpte Mias hemlighet och efter att ha läst typ 100 sidor, så var jag så trött på henne att jag ville spy! "Offret" man sympatiserade med i de två tidigare böckerna var bortspolat och kvar stod en otroligt fräck, oartig, hemsk kvinna. Ja, hemsk skulle jag vilja säga. Om ni läst boken får ni gärna tycka till! Hon snackar skit om amerikanska kvinnor typ hela tiden, så gör man inte! jävla generaliserande. och så pratar hon i "jag är störst bäst och vackrast"- tonen genom hela boken.

Jag kan tänka mig att det inte är en sann bokserie. Och det fula är att det står "en sann historia" på den, som vi alla vet. Kritikerna undrade: 1. kunde inte Liza tagit en sann historia om hon nu ville väcka debatten om kvinnomisshandel? 2. varför uppge det som en sann historia om det är en novell?


Sedan gick de vidare till att tala om israel - palestina-konflikten och i studion fanns både israeler, svenska judar och palestinier, samt tyckare, alltså sympatisörer med de båda. Jag tycker det är löjligt. Jag är väldigt enkel nu, jag tittar inte på hur många som dött "nää men de har gjort detta" "men de har gjort det". Jag tittar bara på situationen väldigt enkelt. Jag tycker det är löjligt krig. Som Sara skrev i sin blogg, man får bara se Israel som de som gör fel (i svensk media). Jag tror Palestina också gjort fel, ett krig startas inte av en part. Som jag skrev, jag tänker inte gå in på vem som gjort vad, för då kan man skriva en novell, men som en ganska oberoende individ så säger jag:
 
Jag tycker de båda ska erkänna varandra och leva sida vid sida i harmoni som resten av världen gör. Herregud, väx ur era småååå småå världar!

Och palestinierna i studion vill inte ens titta på israelerna, vääldigt bra start på freden hörrni.

PEACE, DET ÄR DET JAG VILL HA.

Kommentarer
Postat av: Carita

gud, det är så hemskt.. :s

2009-01-16 @ 06:57:06
URL: http://minicookie.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0