Kultur

Idag var det en mycket intressant dag i skolan.. Vi satt i cafeterian och diskuterade istället för i klassrummet. Eller ja, diskuterade var det vår lärare som gjorde. Vi fick inte säga många ord. Rätt kul eftersom det egentligen var vi som skulle göra en uppgift och redovisa idag. Men nej, det var han som pratade i två timmar.

Vår huvudsakliga uppgift är att förstå att saker och ting är inte, allting är socialt konstruerat. Det finns inte bara, det finns inte av en slump. Språk är konstruerat för att upprätthålla gränser mellan människor och kultur försvinner om man inte använder den, så att säga. Om vi slutar fira traditioner och slutar tala det svenska språket, då dör också vår kultur.
Vår föreläsare tror inte att kulturen och det svenska språket kan dö ut om engelska kommer in mer och mer, men det tror jag. Jag tycker inte om engelskans allt bredare inbrott i vårt samhälle.

Han berättade att det är jättemånga tjejer i Sverige som könsstympar sig, som en skönhetsoperation, för att se ut som brudar i porrfilmer eller se "normala" ut. Hur klokt är det??? Jag kan inte förstå hur man kan operera sitt underliv. Man duger ju fan som man är och hur många killar studerar så noga? Snälla. Jag tror inte ens killar tycker att någon ser konstig ut där nere. Han berättade om en kompis till honom som hade forskat om porrindustrin och kommit fram till att det är mer och mer analsex som styr och att kvinnan ska lida utav sexet. Sedan känner sig 16-åriga tjejer tvingade att ha analsex för att passa in. När jag var 16 var det mer oaccepterat än accepterat. Det var ju knappt tal om att killar ville ha det av tjejer. Jag bara hoppas att brudar är smartare än så!

Detta är så himla intressant ämne, tycker jag. Hur England benämner invandrargrupper som vad de är, alltså "syrianer", "albaner", "araber" och inte bara "invandrare" som vi gör i Sverige. Det är sjukt, för min kära mamma sade en gång (och jag glömmer det inte):
"Han förstår väl arabiska?"
"Men mamma, han är alban"
"Ja.. men de fattar väl varandras språk"

Haha, lika befängt som att vi skulle kunna arabiska ju! Många av den äldre generationen i Sverige talar om invandrare som en folkgrupp som talar ett språk, har en kultur och en sorts vanor. De förstår liksom inte att det är olika länder. Som jag sa, som om albaner hade tagit oss för araber och tyckt att det var samma sak..
Nu får ni inte missförstå mitt syfte här. Jag ser inte skillnad på folk och folk direkt.. Om man är svensk medborgare och talar flytande svenska.. Ja, då är man en svensk ju. Jag bara menar på att man inte kan tala om alla människor med invandrarbakgrund som "invandrare" som en folkgrupp.

Oj, vilken lång blogg! Jag behöve skriva av mig lite, hoppas jag har gett er lite kunskap eller fått er att tänka lite på dessa saker..
En sak till!
Om alla svenskar hade lagt sina kapsyler i metallåtervinningen ett helt år så hade den metallen räckt till 20 000 bilkarosser.

Det ni!
Haha, ha en bra helg! Puss / Miss S ♥

Kommentarer
Postat av: älskling

här ser ni ett exempel på en intelligent flicka, sluta se dom som saker...dom är faktist människor =) hahaha jaja dra den om rödluvan också =P hahaha nee men du är verkligen skitsmart gumman, och att du verkligen är intresserad av det är ju skitbra så att du inte känner att du valt fel, hehe fan nästan så att jag själv är intresserad av det =O puss gumman, love love love

2008-05-17 @ 19:07:44


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0