Hemmafru?

Det var en bloggerska som diskuterade hemmafruar på blogg.se:s startsida. Jag gillar inte idén med hemmafruar och ser ner på dem en aning, om jag ska vara ärlig. Hennes argument var att de också gör ett tufft jobb och att alla får välja själv. Jag antar att jag mer ser det hela som en ursäkt att få vara hemma... Hur ansträngande är det egentligen? Det är väl typ detta man gör:

Tvättar 1-2 maskiner per dag om man är några stycken i familjen. Tar 5 minuter att stoppa in, 10 att hänga upp. Kanske någon halvtimme att stryka..
Dammsugar kanske var tredje dag? Och det tar väl 20 min kanske. Storstädar kanske man gör en gång i veckan..
Plockar upp gör man däremot endel. Typ dammar lite och plockar undan grejjer. Kanske tar några minuter per dag.
Diska tar väl 10-20 min efter varje måltid (om man inte har diskmaskin).
Putsar fönster och fixar rabatterna behöver man ju inte göra så ofta.. Någon gång per månad eller kanske varannan vecka om man är pedant?

De vanliga sysslorna blir man klar med på en förmiddag och sen då hela eftermiddagarna och kvällarna? Om man har stora sysslor kanske man håller på som en arbetsdag, men det är kanske en gång i veckan eller mer sällan. Kom igen, jag tror inte det är så jobbigt att vara hemmafru. Kanske om man har ett antal barn.. Men jag tycker också att barn ska vara på dagis och komma in i det sociala livet.

Hemmafru är bara en anledning för en brud att vara hemma, leva på sin mans pengar och slippa utbilda sig för hon är för lat. Thats my thought!

Jag tycker iaf att alla ska jobba och inte vara beroende av någon annan, vad händer om du blir ensam utan utbildning och erfarenhet?


Jaja, nog om det. Vad tycker ni om hemmafruar? Idag blev jag klar med alla julklappar =) Väldigt fina, är väldigt nöjd i år. Sen slog jag in dem, superkul, för vi har massa fina rosetter, band och papper!

Nu ska jag sova för när jag vaknar så kommer jag förhoppningsvis vakna av att min älskling kommer och kryper ner bredvid mej.

*muah* / Sofie 

Kommentarer
Postat av: desperate housewives

heeej..hehe förlåt för att jag är sen =$ borde nog ha försökt skriva liiiiite tidigare, hur är det...jaja lets get to the point =D



jag gillar inte hemmafruar absolut inte =D



men ibland så berors det på, som min mossa är sjukskriven o så...så det är en annan grej, men en fullt frisk kvinna som nyligen slutat skolan...ja runt 25-30år och uppåt fram till typ 60...tycker jag är kasst o bara sitta o göra inget o bara glida fram i livet...aja det är for jeevligt =P puss fjant...

2008-12-16 @ 18:02:57


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0