Djurrättsaktivister

Jag vill börja med att hylla civilkurage-vinnarna! Peter och Özgur,som båda räddade kvinnor från att bli våldtagna. Jag ville helst ge alla nominerade ett pris, det krävs mod för att göra det de gjorde! Jag tycker att rätt vann :) Det fanns många som förtjänade det.. Att rädda en kvinna från en våldtäkt är helt fantastiskt! :) Känner mig väldigt glad att det finns hopp för samhället, att det finns människor med öppna ögon som ser världen och inte bara har tunnelseende...

Vad tycker ni om ämnet på insider?
Att djurrättsaktivister förstör pälsförsäljares affärer? Jag är kluven (jag såg aldrig det, bara vad det skulle handla om). Ur laglig synvinkel så är det ju fel att förstöra någons affär och spraya färg gång på gång och det är absolut fel att hota personen eller dens barn :S Helt sjukt att man kan gå så långt. Men samtidigt ger de ju ändå djuren en röst! Djuren kan inte säga till. Jag tror att jag tycker att djurrättsaktivisterna gör rätt i att förstöra affärer och farmar, men inte i att hota människorna eller att släppa ut de stackars djuren som inte har överlevnadsinstikter. De har helt enkelt lite drastiska metoder, men djuren behöver en röst och jag är glad att det finns de som ger dem det!

Fan vad jag hatar människor som ger sig på djur, de mest oskyldiga varelser! Djur är så jävla underbara, de bara ger och förväntar sig inte mycket tillbaka, bara mat, värme och kärlek. De blir nästan aldrig sura, om än inte långrandigt.. De dömer en inte, ger en alltid en andra chans, möter en alltid med glädje.. De vill inte någon något illa, de vill bara äta... Förutom katter då som jagar möss, de kanske tycker det är kul att leka, de fattar ju inte riktigt att de mördar en varelse tror jag... Djur är bara så väldigt fredliga och jag tycker vi ska se upp till dem istället för att se ner på dem.. Vad vore livet utan djur? Jag vill inte se den dagen. Jag tycker det är oförlåtligt att döda ett djur för att sälja dess päls eller för att ta på sig den själv. Vem ger oss människor den rätten? Djur dödar inte människor för nöjes skull.. Men det är väl helt enkelt den mänskliga rasen som är lite mindre smarta helt enkelt.




Djur eller päls?

Kommentarer
Postat av: JA FÖR DJURRÄTT !!

jag har ingen aning om vem dom två är som du skrev om, men jag tror nog det va ett par underbara människor som inte måste knulla oskyldiga flickor mot deras vilja ? alltså det är de mest hatade människorna också men ändå finns det såå mycket utav det.. jag fattar ingenting, är det så att de flesta människor som är emot våldtäckt själva hamnar i den situationen och blir sugna efter lite vilda kön som de måste springa efter?



nä fyfan det är så äckligt, men men människian är väl en överkåt varelse, och det är helt okej, bara man inte ger sig på småflickor, de som inte vill m.m...bla bla bla...



vad gäller djurrättsaktivister så vet jag att dom väldigt många gånger blundar åt konsekvenserna, tycker dom ska tänka lite smartare när dom gör sina planer inför sina attacker...så som du säger att släppa djur som inte har överlevnads instinkter, hota deras familj eller ja vad som helst..



..tycker dom ska ha lite mer intelligens än så, men jag älskar verkligen djur (livs levande djur)..men förfan ...hur kan man i sin livligaste fantasi ens kunna ha för sig att ta på sig en liten unge???? seriöst förfan hur kan man bara ta påååå sig ett liiitet liiitet lamm som dens huvudmål i livet är att leeva och det tar dom ifrån dom bara för att känna sig rik och fin, medan de lilla liiiilla lammet fick en fruuktansvärd död till mötes!!!



jag tycker att detta är värre än våldtäckt, verkligen!!! en människa kan repa sig efter en våldtäckt, våldtäcksmannen får sitt straff, offret får sitt skadestånd, life goes on..



men för ett djur är det lite lite annorlunda, dom har inga rättigheter..dom har ingen rätt att styra sitt eget liv.



så de jag tycker har problem och verkligen behöver psykisk hjälp är pälsindustrierna...men hårdast ska vara de barbarer som tar på sig det i syfte att vara fin, okej om du bott ute i grottor, berg, ingen kontakt med civilisation där du verkligen kan köpa en jacka....okej...men då förväntar jag mig att man äter de köttet och inte flår djuret livs levande och sen bara kasta iväg han efter att huden flåtts ifrån han, sen går djuret där och går en fruuuuktansvärd död till mötes exempel så som de flesta pälsindustrin utsätter djuret för...tänk nu på att djuret är livs levande under heela prosessen..



så tänk nu själv, är det rätt att ta på sig en päls...



jaja jag ska inte kackla mer =D TAG ICKE PÅ ER NÅGON PÄLS!!!!!!!

2008-12-11 @ 07:41:23
Postat av: Anonym

Synd att du missade programmet igårkväll. Själv såg jag bara början av det, men blev ganska upprörd över det. Jag vet inte om det verkligen är så fel att hota personer när det är för rätt syfte. I programmet började en kvinna med att berätta att hon fått hotbrev för att hon skulle stoppa en pälsbutik som hennes pappa ägde. Det enda det pratades om var hur synd det var om henne som kände sig så hotad. Men tänk på djuren då, som inte blir hotade, inte blir varnade och inte får något val. De blir dödade för att säljas i hennes pappas butik oavsett vad. Kanske tom flådda levande. Kvinnan som pratade fick ett val. Hon kunde få sin pappa att stänga affären ELLER så skulle något hända henne.



Jag håller med dig om att när djur som inte klarar sig ute i det fria släpps ut är det enbart dumt av dem som gör det. Ägaren skaffar förmodligen nya och så blir ännu fler liv drabbade än vad som borde ha blivit det. De måste gå lugnt tillväga och arbeta successivt. Men så länge det gör något nytta måste det ju vara positivt att någon tar parti för djuren. De kan ju tyvärr inte skydda sig själva och de har ingen egen påverkan i hur samhället ska styra över deras liv. Någon måste göra det åt dem!

2008-12-11 @ 12:22:04


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0