Morotsbiffar med couscous
Jag köpte Familjen Dafgårds morotsbiffar och sen gjorde jag couscous till. Medan jag satte på vattnet till couscousen stekte jag squash och paprika i smör och kryddade med chili och lite salt. Couscousen fick koka med grönsaksbuljong. Det ska bara koka i fem minuter, så när det var klart blandade jag i grönsakerna och serverade till de stekta morotsbiffarna. Väldigt gott, snabbt och enkelt. Blir inte alls torrt, då både biffarna och couscousen är mycket saftig.
Bon apetit!
Haloumiost!
Det är halloumiost, inte pannkakor. Det är en mycket god ost! Jag steker den (kan grillas), kokar bulgur med grönsaksbuljong och paprika (kan ha chili också!) och sen wokar vi grönsaker på mitt wokjärn. Idag var det purjolök, morötter, kål, squash... Man kan ha vad man vill. Woka det med hoi sin sauce och när du ska äta så häll på sweet chili sås! Jag gillar ost med basilika mest. På bilden är det naturell, men den var mycket saltare och inte lika god enligt mig :)
MUMS FILIBABA!!
Vegegården!
Vegetarianer i Malmö - Sofie har hittat den godaste restaurangen i stan! I Skåne kanske till och med. Det är fakta tills ni överbevisar mig!
Ikväll gick jag och min pojkvän till Vegegården, som ligger nära Caroli (bakom), mot kanalen. För det första är det en helmysig restaurang, som en vanlig kinesisk restaurang, men alla rätter de har, har de bytt kött till sojakött. Vi åt buffé, men det finns även separata rätter. I buffén fanns bland annat biffgryta (godast av allt!), kyckling i kokosmjölk, kyckling i curry, tofugryta, kycklinggryta med grönsaker, vårrullar, friterade räkor (vegetariska!! hur faaan man gör det har jag ingen aning om!!) och en massa goda grönsaker, nudlar, ris och bulgur.
Maten var helt fantastisk god och smakade precis som en vanlig kinesisk rätt, alltså med kött. Ägarna var supertrevliga och i buffén ingick även friterad banan med glass (går att få tofuglass).
Restaurangen har öppet till 15.00 på måndag-onsdag om jag inte missminner mig. Men på fredagar och lördagar har den i alla fall öppet till 22.00 och på lördagar har de buffé till 20.00. Gå in på hemsidan för mer info! Vegegarden.com
Det vegetariska köket
Beskrivning av de basvaror du bör ha i köksskåpet, kylen och frysen!
Vackra bilder och härliga recept :D
Bulgur&bitar med curry
Du behöver:
Qournbitar eller filé
Stora bulgur
Currysås i påse (typ knorr)
Paprikapulver
Chilipulver
Morötter
Salt
Pepparmix
Do like this:
Skala morötter och skär i tillräckligt stora bitar, på mitten blir lagom. Jag kokade två morötter, men ni bestämmer själv. Sätt på vattnet för bulguren och koka den. Den ska kokas i 12 minuter med lock på svag värme. Lägg i morötterna samtidigt. Sätt sedan på stekpannan med lite smör i och stek quornbitarna. Krydda med lite vad du gillar, jag kryddade med salt, pepparmix, chilipulver och paprikapulver. Det kan gärna steka ungefär lika länge som bulgurn kokar, så tas kryddorna in. Häll på lite mer smör om du behöver, ibland kan quorn bli väldigt torrt.
När det är cirka 3 minuter kvar av koktiden kan du börja koka såsen. Blanda 2 dl mjölk och en dl vatten med en påses innehåll (räcker till ungefär 2 personer). Koka upp under omrörning. Du kan göra en god sallad till om du vill. Jag gjorde en med tomat, sallad, rädisor, oliver och fetaost samt lite salladsdressing.
Nu är allt klart och du har en komplett och mycket god måltid!
Grööna pussar
GODA BIFFAR!
Jag tog dock extra av ajvar och sambal oelek, för annars var det inte mycket smak. Så de blev kryddiga och supergoda.
Till receptet!
Lycka till! Gröna pussar :)