Bulgur&bitar med curry

Lite svårt att döpa denna rätt, men idag testade jag något nytt!

Du behöver:
Qournbitar eller filé
Stora bulgur
Currysås i påse (typ knorr)
Paprikapulver
Chilipulver
Morötter
Salt
Pepparmix

Do like this:
Skala morötter och skär i tillräckligt stora bitar, på mitten blir lagom. Jag kokade två morötter, men ni bestämmer själv. Sätt på vattnet för bulguren och koka den. Den ska kokas i 12 minuter med lock på svag värme. Lägg i morötterna samtidigt. Sätt sedan på stekpannan med lite smör i och stek quornbitarna. Krydda med lite vad du gillar, jag kryddade med salt, pepparmix, chilipulver och paprikapulver. Det kan gärna steka ungefär lika länge som bulgurn kokar, så tas kryddorna in. Häll på lite mer smör om du behöver, ibland kan quorn bli väldigt torrt.

När det är cirka 3 minuter kvar av koktiden kan du börja koka såsen. Blanda 2 dl mjölk och en dl vatten med en påses innehåll (räcker till ungefär 2 personer). Koka upp under omrörning. Du kan göra en god sallad till om du vill. Jag gjorde en med tomat, sallad, rädisor, oliver och fetaost samt lite salladsdressing.



Nu är allt klart och du har en komplett och mycket god måltid!

Grööna pussar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0