Minestronesoppa!
Denna soppa var verkligen den godaste soppa jag någonsin ätit. Den var så matig och full med smak, helt ljuvlig! Jag åt två stora portioner och jag brukar alltid bara äta en halv tallrik eller något, när det bjuds på soppa.
Jag ska börja med bilderna!
Kan ätas med riven ost eller utan.
Ingredienser till två portioner:
Olivolja
1 potatis
Gul lök efter behag (jag tog en femtedelsbit kanske)
Purjolök efter behag
1 morot
1 dl makaroner
Bönor efter behag
1 paket krossade tomater med smak av basilika (ca 400 g)
1/2 vitlöksklyfta
1/2 grönsaksbuljongstärning
Mejram
Timjan
Salt
Riven ost
Följ mig:
Skär och strimla potatis, lökarna och moroten.
Fräs det i en kastrull med olivolja några minuter, utan att de tar färg.
Häll över vatten så det precis täcker grönsakerna och låt koka tio minuter.
Efter tio minuter, häll över krossade tomater, makaronerna, bönorna, den pressade vitlöken och kryddorna samt buljongtärningsbiten.
Späd med vatten till önskad konsistens och låt koka till pastan är mjuk. Servera med riven ost och en brödbit eller knäckemacka.
Den är så god att jag blir sugen på den igen nu när jag skriver receptet! Hoppas ni smakar, den får högsta betyg!!
Jag ska börja med bilderna!
Kan ätas med riven ost eller utan.
Ingredienser till två portioner:
Olivolja
1 potatis
Gul lök efter behag (jag tog en femtedelsbit kanske)
Purjolök efter behag
1 morot
1 dl makaroner
Bönor efter behag
1 paket krossade tomater med smak av basilika (ca 400 g)
1/2 vitlöksklyfta
1/2 grönsaksbuljongstärning
Mejram
Timjan
Salt
Riven ost
Följ mig:
Skär och strimla potatis, lökarna och moroten.
Fräs det i en kastrull med olivolja några minuter, utan att de tar färg.
Häll över vatten så det precis täcker grönsakerna och låt koka tio minuter.
Efter tio minuter, häll över krossade tomater, makaronerna, bönorna, den pressade vitlöken och kryddorna samt buljongtärningsbiten.
Späd med vatten till önskad konsistens och låt koka till pastan är mjuk. Servera med riven ost och en brödbit eller knäckemacka.
Den är så god att jag blir sugen på den igen nu när jag skriver receptet! Hoppas ni smakar, den får högsta betyg!!
Kommentarer
Trackback