Grönsakscanneloni!
Idag har jag gjort ett supergott recept, typ som lasagnerullar, men vegetariska! Här får ni receptet!
4 portioner.
200 g färska lasagneplattor
1 burk krossade tomater med örter
1/2 msk balsamvinäger
Fyllning:
1 aubergine
2 zucchini
4 stora tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar
Gratängsås:
3 msk hackad färsk basilika
200 g färskost (typ philadelphia)
100 g fetaost
1 ägg, lätt uppvispat
Topping:
Riven parmesan
SÄTT PÅ UGNEN! (jag glömmer alltid det!)
1. Börja med fyllningen. Skär aubergine, zucchini och tomater i små tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i ungefär lika stora bitar. Skala och hacka rödlöken och vitlöken.
2. Hetta upp oljan i stekpanna (gryta) och lägg i auberginen, rödlök, vitlök och paprika. Stek under omrörning några minuter. Tillsätt zucchini och tomaterna och fräs ytterliggare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll de krossade tomaterna i en ugnsäker form och häll i balsamvinägern, samt lite salt och peppar..
4. skär lasagneplattorna i ca 9 gånger 9 cm stora plattor. Fördela grönsaksblandningen på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i formen.
5. Rör ihop färskosten, fetaosten, ägg och basilikan till en sås och bre den över rullarna. Strö över parmesan.
6. Gratinera i ugn i 200 grader 20-25 minuter.
Blir ingen bild, för det blev inte så fint hehe. Men väldigt gott! Bra att bjuda gäster på också! Ett tips: bre ut såsen över hela rullarna, för bitar som inte får sås blir mkt hårda.
Grönsakscanneloni
♣♣♣♣
4 portioner.
200 g färska lasagneplattor
1 burk krossade tomater med örter
1/2 msk balsamvinäger
Fyllning:
1 aubergine
2 zucchini
4 stora tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar
Gratängsås:
3 msk hackad färsk basilika
200 g färskost (typ philadelphia)
100 g fetaost
1 ägg, lätt uppvispat
Topping:
Riven parmesan
SÄTT PÅ UGNEN! (jag glömmer alltid det!)
1. Börja med fyllningen. Skär aubergine, zucchini och tomater i små tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i ungefär lika stora bitar. Skala och hacka rödlöken och vitlöken.
2. Hetta upp oljan i stekpanna (gryta) och lägg i auberginen, rödlök, vitlök och paprika. Stek under omrörning några minuter. Tillsätt zucchini och tomaterna och fräs ytterliggare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll de krossade tomaterna i en ugnsäker form och häll i balsamvinägern, samt lite salt och peppar..
4. skär lasagneplattorna i ca 9 gånger 9 cm stora plattor. Fördela grönsaksblandningen på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i formen.
5. Rör ihop färskosten, fetaosten, ägg och basilikan till en sås och bre den över rullarna. Strö över parmesan.
6. Gratinera i ugn i 200 grader 20-25 minuter.
Blir ingen bild, för det blev inte så fint hehe. Men väldigt gott! Bra att bjuda gäster på också! Ett tips: bre ut såsen över hela rullarna, för bitar som inte får sås blir mkt hårda.
Grönsakscanneloni
♣♣♣♣
Kommentarer
Trackback