Favoriträtt!

Nu ska jag presentera min favoriträtt!
Rödbetsbiffar med fetaost i (eller utan) med klyftpotatis och tzatsiki. GOTT!! Egentligen ska man använda chevréost, men jag diggar inte getost, utan fet-ost :p

Detta är alltså min favoriträtt sedan jag slutade äta kött och den ska jag laga nu, har några biffar i frysen nämligen! Receptet? Här:

Antal portioner: 4

Ingredienser

2 burkar kokta sojabönor
3 st kokta rödbetor
färsk persilja
salt, peppar
vitlöksklyfta
3 ägg
ströbröd ca 2 dl (vad som behövs till formbar konsistens)
Fetaost


Gör så här

Rödbetor tar ca en timme att koka, så börja med att koka dem, när de sedan är hyfsat mjuka (ungefär som lite hårda kokta potatis), så börja:
1.
Använd tex stavmixer och blanda samman allt utom fetaosten och ströbrödet till en slät och rosa smet.

2. Blanda sedan ned så mycket ströbröd att det går att forma avlånga järpar av degen och gör ett hålrum som du stoppar en bit fetaost i och sen täpper till. Smeten borde räcka till ungefär 12 järpar.

3. Tillaga dem antingen direkt i stekpanna med en klick smör, alternativt först i ugn på 200 grader och sen tvärt i stekpanna för att få en fin stekyta.

De kommer att bli väldigt lösa när du gör dem, även efter du blandat i ströbrödet, men de ska vara lite läddiga, det blir bra!

Hoppas ni gillar de lika mycket som jag! Puss!!

Rödbetsbiffar
♣♣♣♣♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0