Löpe

Jag känner mig väldigt ledsen och känner att allt är väldigt jobbigt just nu. Jag känner lite hopplöshet, måste jag erkänna. Jag är så glad över att ha valt vegetariskt, vill inte äta djur, djur har rätt till ett liv! Jag vill inte ta det ifrån dem. Och jag känner mig så ren och frisk med vegetarisk mat.

Så har jag fått reda på att det finns löpe i ost. Löpe finns i kons mage för att kunna bryta ner mjölken och den används vid osttillverkning för att skilja vasslet från parakaseinet, som används till ost och vasslet till.. Vad jag vet så finns det i dip till chips. Och denna löpen kommer från kalvmage som mals ner. Fryst kalvmage och det mesta kommer utomlands ifrån eftersom Sverige inte slaktar så mycket kalv.

Jag tycker detta är så hemskt =( Vad ska jag äta på mackan? Ska jag inte kunna äta pizza? Jag vill inte äta kalvmage, hade ingen aning om att det var det i ost. Ost är förfan inte kött. Jag är ledsen =(

Varför måste det finnas så mycket animaliska medel i livsmedel? Gelatin i nästan allt godis, kan inte äta mitt favoritgodis längre. Gelatin i kakor och vissa desserter. När man framställer viss alkohol filtreras den genom benkol och gelatin. Dock vet jag inte vilka sprit mer än vin, öl och vodka. Är spännande att se om det finns i cider också.

Varför måste de tillverka allt av slaktavfall? Varför kan de inte göra godis, dricka och kakor och ost av just det som det är och inte blanda in döda djur!

Kommentarer
Postat av: Sofi

Jag tycker man ska vara vegetarian på sina egna villkor.. Man ska inte följa några normer alls, utan äta det som känns bra för just en själv!

Jag förstår ju om du kanske inte det känns så bra att äta ost ioch med innehåll.. Men om du vill göra det, så gör det helt enkelt! Man ska äta det man vill & det som får en att må bra.. :) Tycker du om ost så ska du äta det ändå.. Det är nog svårt att helt och hållet undvika produkter utan animaliska tillsatser.. Man kan ju aldrig vara helt säker på vad det man stoppar i munnen innehåller.. Åtminstone inte om man äter ute osv.. Men även det måste man ju kunna unna sig själv..

2009-02-22 @ 19:11:59
URL: http://beciell.blogg.se/
Postat av: Sofi

Ja... Äter man inte ost kan man ju därmed inte äta tex pizza.. veg. piroger osv... Jag tror att de flesta vegetarianer väljer att äta ost faktiskt.. :)

2009-02-23 @ 12:56:41
URL: http://beciell.blogg.se/
Postat av: Linn

Oj!! Det visste jag inte :S tycker det är sjukt att det är så.. är säkert många vegetarianer som inte har ngn aning om det, min syrra tex.. :S

2009-02-24 @ 17:29:29
URL: http://linnsi.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0