Auberginegratäng
Du behöver:
1 aubergine
3 potatisar
1 förpackning krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
Fetaost ca 150 gram. (mer om du vill)
1 Lök
1 Vitlöksklyfta
Riven ost
Champinjoner efter behag
Olja
Oregano
Salt
Peppar
1. Skär aborginenen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg den på hushållspapper och salta den. Låt den ligga och dra ur sig vattnet i en kvart.
2. Medan den ligger och drar sig, koka upp krossade tomater, tomatpuré, hackad vitlök&lök.
3. Sätt på ugnen på 225 grader.
4. Stek potatis tills den mittemelllan hård, inte för mjuk men inte heller hård.
5. Stek sen auberginskivorna i olja en liten stund på varje sida bara.
Ta fram en ugnsform, lägg i ett lager med aubergine, potatis och svamp. Smula på fetaost, häll på tomatsås. Lägg ett till lager, häll på tomatsåsen och häll sedan fetaost och riven ost överst. In i ugnen i en kvart och sen har du en fantastisk måltid. Gärna en skiva bröd till.
1 aubergine
3 potatisar
1 förpackning krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
Fetaost ca 150 gram. (mer om du vill)
1 Lök
1 Vitlöksklyfta
Riven ost
Champinjoner efter behag
Olja
Oregano
Salt
Peppar
1. Skär aborginenen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg den på hushållspapper och salta den. Låt den ligga och dra ur sig vattnet i en kvart.
2. Medan den ligger och drar sig, koka upp krossade tomater, tomatpuré, hackad vitlök&lök.
3. Sätt på ugnen på 225 grader.
4. Stek potatis tills den mittemelllan hård, inte för mjuk men inte heller hård.
5. Stek sen auberginskivorna i olja en liten stund på varje sida bara.
Ta fram en ugnsform, lägg i ett lager med aubergine, potatis och svamp. Smula på fetaost, häll på tomatsås. Lägg ett till lager, häll på tomatsåsen och häll sedan fetaost och riven ost överst. In i ugnen i en kvart och sen har du en fantastisk måltid. Gärna en skiva bröd till.